Ave Πάνο Καίσαρα!

15.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το τέλος της αυτοκρατορίας "Ο Πάνος και τα τσιράκια του" παρακολούθησε με βαθύτατη συγκίνηση το βράδυ της Κυριακής το πανελλήνιο. Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Πάνος με ποσοστό 75% έφυγε από το Σπίτι αφήνοντας πίσω του γυναίκα (Μελίνα) και συνεργάτες (Γιώργο, Ζωή).
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


"Ο Πάνος και τα τσιράκια του" παρακολούθησε με βαθύτατη συγκίνηση το βράδυ της Κυριακής το πανελλήνιο. Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Πάνος με ποσοστό 75% (έναντι 13% η Μελίνα και 11% ο Κώστας και κάτι ψιλά) έφυγε από το Σπίτι αφήνοντας πίσω του γυναίκα (Μελίνα) και συνεργάτες (Γιώργο, Ζωή). Ωστόσο, όπως σε κάθε πτώση ενός...αυτοκράτορα, έτσι κι εδώ είχαμε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η διαχρονική φράση "Κι εσύ τέκνο Βρούτε" ξεστομίστηκε από τα χείλη του "Καίσαρα" Πάνου, ο οποίος για την πρόωρη έξοδο του από το Σπίτι κατηγόρησε ευθέως τον "Βρούτο" Γιώργο, για τον οποίο πιστεύει ότι η στρατηγική του απέδωσε τα μάλα. Ποια ήταν η στρατηγική; Να εκθέσει τον αυτοκράτορα στα μάτια του λαού, να τον διαπομπευόσουν και μετά αυτός ως το "καλό παιδί και άξιο παλικάρι" να πάρει τη θέση του και κατ' επέκταση τα...ευρώ.

Τα λόγια του Πάνου σόκαραν ακόμη και τον Ανδρέα που δεν πίστευε στα αυτιά του. Είναι δυνατόν μέσα στους τρεις τοίχους του Big να αναπτυχθούν τέτοιες δολοπλοκίες; Δυστυχώς, ποτέ δε θα μπορέσουμε να μάθουμε, μια και οι μεγάλοι αρχηγοί συγκαλούσαν συμβούλιο στο περίφημο (για άλλους όμως λόγους) από το Big Brother 1 διάστημα 7 με 8 το πρωί. Ο Αδελφός αμέσως κάλεσε τον Γιώργο για να ξεδιπλώσει τα αισθήματα του. Αυτός σε ρόλο "τι θα γενώ χωρίς τον φίλο μου" δήλωσε στεναχωρημένος, ενώ στο τέλος μετά μεγάλου κόπου κατάφερε να βγάλει ένα δάκρυ. Βλέπεις, "οι άνδρες δεν κλαινε" και ο Γιώργος μάλλον είναι...καθαρόαιμο.

Ο αρχηγός, όμως Πάνος δεν χαμπάριασε από τέτοια και το δάκρυ του για την Μελίνα πήγε κορόμηλο. Το κοινό είχε καιρό να ζήσει τέτοιους αποχαιρετισμούς (από την εποχή του Χρήστου και της Δώρας) και καθηλωμένο παρακολουθούσε τις στιγμές, Ωστόσο, η Μελίνα, αν και τεθλιμμένη, έμεινε πιστή στις αρχές της και δεν έδωσε το ποθητό φιλί στον Πάνο, ακόμη κι όταν κοτζάμ...αρχηγάρα το ζητιάνευε. Το ζευγάρι, πάντως, έδωσε την υπόσχεση πως έξω θα βρεθούν και θα βγάλουν τρόπο τινά το...άχτι τους. Είναι αλήθεια πως δεν το είπαν ακριβώς έτσι, αλλά με κομψότερο τρόπο. "Από δω και στο εξής δεν είσαι μόνη σου. Έχεις εμένα κι εγώ εσένα" είπε ο Πανούλης και τύφλα να' χουν οι διάλογοι του Στάθη Θεοχάρη και της Μαριάνας στο "Καλημέρα Ζωή".