Savoir vivre; Τι είναι αυτό...

12.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μία εβδομάδα μεγάλης πείνας περιμένει τα παιδιά του Big Brother κι ευτυχώς που έρχεται Πάσχα, οπότε και μπορούν να συνδυάσουν τη λιτότητα με τη νηστεία. Επίσης, είναι μία καλή ευκαιρία να γυρίσουν το σίκουελ "Στα χρόνια της Κατοχής".
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μία εβδομάδα μεγάλης πείνας περιμένει τα παιδιά του Big Brother κι ευτυχώς που έρχεται Πάσχα, οπότε και μπορούν να συνδυάσουν τη λιτότητα με τη νηστεία. Επίσης, είναι μία καλή ευκαιρία να γυρίσουν το σίκουελ "Στα χρόνια της Κατοχής". Όπως καταλαβαίνεις, τα παιδιά έχασαν στην αποστολή που τους είχε αναθέσει ο Big κι έτσι τα χρήματα που έχουν για το σούπερ μάρκετ δεν φθάνει ούτε για κονσέρβες αμπελοφάσουλων και τόνου. Το θέμα ειλικρινά δεν θα έπαιρνε διαστάσεις, αν η αποστολή που είχαν να φέρουν εις πέρας τα παιδιά ήταν λίγες μέρες...Savoir vivre.

Οι άνωθεν κανόνες απ' ότι αποδείχθηκε ήταν άγνωστες λέξεις στα αυτιά των παιδιών, τα οποία παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα στο βαλς και στο φαγητό...αλά υψηλή κοινωνία. Εδώ που τα λέμε, με το ζόρι μαθαίνεις να χορεύεις έναν τσάμικο που είναι τρία βήματα μπρος και δύο πίσω, βαλς θα μάθεις που είναι και ξενόφερτο; Στο δείπνο, όπου οικοδεσπότες ήσαν η Ζωή με το Νίκο είχε πολλή πλάκα να τους βλέπεις να προσπαθούν να φάνε λες και βρίσκονταν σε δείπνο που παρέθετε η βασίλισσα Ελισάβετ προς τιμήν του Κάρολου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Κατά τα άλλα, η Ζωή που νοιάζεται την ομάδα "Ο Πάνος και τα τσιράκια του" και που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να τη δει να διαλύεται, πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάει να μιλήσει στον Πάνο. Αυτός αρχικά εξεπλάγην από την κίνηση της, στη συνέχεια όμως που το είδε πιο ψύχραιμα σκέφτηκε πως αυτό έπρεπε να κάνει η κοπέλα, διότι έσφαλε. Μετά από αρκετή σκέψη ο "μεγάλος αρχηγός" αποφάσισε να δώσει τόπο στην οργή και οι δυο τους να τα βρουν. Εξάλλου, τι φταίει ο δύσμοιρος Πανούλης που έχει "φάει ήττα" από τη Μελίνα; Θα αναρωτιέσαι, τώρα που κολλάει η...καψούρα του αρχηγού, όμως γι αυτόν, εκείνη είναι η αιτία του κακού. Είναι υποψήφιος για τρίτη φορά; Φταίει ο έρωτας του για τη Μελίνα. Πάει να ξεκουράσει στο δωμάτιο το κορμί του ο Αλέξανδρος; Τους παρακολουθεί. Φάγανε τις σοκολάτες; Τους κατηγορούν επειδή είναι συνέχεια μαζί. Να φανταστείς, το Σαββατοκύριακο που προβλέπεται να βρέξει είναι επειδή ο καιρός συμπάσχει προκαταβολικά στο δράμα που θα περάσει το ζευγάρι αν φύγει ένας από αυτούς.