Έφυγε η Μαργαρίτα

09.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, "Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μοίρα" θύμισε η ιστορία με τις υποψηφιότητες της Μαργαρίτας, η οποία την τρίτη φορά...κάηκε. Που σημαίνει ότι από το βράδυ της Δευτέρας αποτελεί παρελθόν από το Bar.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


"Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μοίρα" θύμισε η ιστορία με τις υποψηφιότητες της Μαργαρίτας, η οποία την τρίτη φορά...κάηκε. Που σημαίνει ότι από το βράδυ της Δευτέρας αποτελεί παρελθόν από το Bar. Η πανποντιακή στρατιά που ξεκίνησε τον πατριωτικό της αγώνα "Σώστε την Μαργαρίτα - Μαργαρίτα" δεν στάθηκε ικανή να κρατήσει μέσα και τούτη τη φορά το βλαστάρι του Πόντου, αφού και η "αντίπαλος" Μαίρη απ' ότι φάνηκε διαθέτει το δικό της κοινό. Έτσι, η Μαργαρίτα αποχώρησε με 70% ποσοστό, έναντι 30% της Μαίρης.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δια στόματος Μίλτου δε συνοδεύτηκε με εκδηλώσεις - ξεσπάσματα του τύπου: " Η Γιώτα θρηνεί για τη Ρεβέκκα. Πως βάσταξαν και χώρισαν δυο φίλες" που είχαμε την περασμένη Κυριακή. Η Μαίρη, αν και στενή φίλη της αποχωρήσασας, στάθηκε στο ύψος της και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ. Βλέπεις σαν ήταν μικρή όποια προσπάθεια της να υποδυθεί την Κατερίνα Βασιλάκου στον "Λουστράκο" έπεφτε στο κενό, οπότε είπε να το πάρει αλλιώς. Πάντως, η στεναχώρια της για την αποχώρηση της Μαργαρίτας ήταν φανερή. Εκείνη, πάλι, ευχαρίστησε το κοινό της, του Πόντιους που την στήριξαν, τους ανώνυμους θαυμαστές της που με τις ανθοδέσμες τους άνοιγε αλυσίδα ανθοπωλείων "Η δακρυσμένη Μαργαρίτα", αλλά και τους θαμώνες που την ενημέρωναν για τα πισώπλατα μαχαίρια που δεχόταν.

Γενικά, οι συγκάτοικοι, αν και είχαν προετοιμαστεί άλλες δύο φορές για την περίπτωση να αποχωρήσει η εν λόγω νέα, ένιωσαν μια κάποια στεναχώρια. Κατά τα άλλα, ο Μίλτος φρόντισε να δείξει το βίντεο με τον έντονο προβληματισμό και τη μεγάλη σύγχυση που ένιωσε ο Δημήτρης, όταν έφθανε στο συμπέρασμα ότι "τρία άτομα πάνε ακόμα για τα λεφτά". Η Μαίρη, η Μαργαρίτα και ο Ανδρέας, περί ων ο λόγος του Δημητράκη, δεν αντέδρασαν όπως θα γινόταν αν ήταν έξω σε μία αλάνα "τι είπες ρε μπινέ;" "Έλα άμα σου βαστάει να τα πεις και σε μένα". Αντίθετα, το πήραν ήρεμα με ένα χαμόγελο και τον Ανδρέα να ενημερώνει το κοινό πως σε περίπτωση που βρεθεί στην τελική τριάδα να μην δώσουν τα λεφτά σε αυτόν. Ας τα δώσουν στο σύλλογο για την προστασία της "Σουηδέζας τουρίστριας". Ο Δημήτρης, πάντως, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα λεγόμενα του με μία...φροϊδική τοποθέτηση: έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Μεγάλη κουβέντα που παίρνει ώρες ανάλυσης και δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος.