Κλάματα, μοιρολόγια και τσακωμοί στο Bar

03.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, αυτό που είδες το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν σκηνή από δραματική ταινία "Πάει χάσαμε τον μακαρίτη", αλλά το Bar στη μετά Ρεβέκκα εποχή. Η Γιώτα συνέχισε και στο σπίτι τους κλαυθμούς και οδυρμούς της, δίνοντας οσκαρική ερμηνεία στο "μοιρολόι μιας φίλης".
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αυτό που είδες το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν σκηνή από δραματική ταινία "Πάει χάσαμε τον μακαρίτη", αλλά το Bar στη μετά Ρεβέκκα εποχή. Η Γιώτα συνέχισε και στο σπίτι τους κλαυθμούς και οδυρμούς της, δίνοντας οσκαρική ερμηνεία στο "μοιρολόι μιας φίλης". Ειδικά στο σημείο που είδε πως η αποχωρήσασα της άφησε ως σουβενίρ μια μαύρη μπλούζα έδωσε...ρέστα. "Μου άφησε την μπλούζαααα. Ααααα. Την μπλούζααααα". Οι παρευρισκόμενες Κρίστα και Σοφία συνέδραμαν στον πόνο, ενώ το πανελλήνιο αναρωτιόταν "Είμαστε συντονισμένοι στο σωστό μέρος; Μπας και βλέπουμε καμιά αντιγραφή της Λάμψης;".

Τίποτε από όλα δεν ίσχυε. Η παρέα Δημήτρης - Γιώτα - Λορέντζο και Κρίστα είχαν χάσει τον άνθρωπό τους. Και δεν είναι μόνο αυτό καθώς βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να πληροφορηθούμε δια στόματος Δημήτρη ότι... επιτέλους ξύπνησε. Όχι, ο εν λόγω νέος δεν είναι καμιά αρκούδα που πέφτει σε χειμερία νάρκη και ξυπνάει την ’νοιξη. Απλά, διαπίστωσε πως κάποιοι μέσα στο σπίτι ακόμα και την πονεμένη εκείνη στιγμή, της αποχώρησης της κολλητής τους, σκέφτονταν τα 50 μύρια. Και πως το κατάλαβε η γάτα; Κάθονταν στην κουζίνα κι έτρωγαν ο, τι βρισκόταν στο ψυγείο.

Η Μαίρη, ο Ανδρέας και η Μαργαρίτα - περί ων ο λόγος - είχαν "λυγίσει" από την πείνα και είπαν να καταβροχθίσουν τίποτε, μπας και την ξεγελάσουν. Ωστόσο, τα...πονεμένα γατόνια στο σαλόνι έπιασαν το νόημα και υποσχέθηκαν πως δεν θα αφήσουν το θέμα έτσι. Την επομένη κιόλας, φάνηκε τι εννοούσαν. Είναι ψυχροί απέναντι στους περισσότερους, είναι συνέχεια μαζί, ενώ η Γιώτα έριξε κι έναν καβγά τρικούβερτο με την Μαργαρίτα. Πάντως, ψήφισαν για το τι θα δουν το βράδυ με την πλειοψηφία να επιλέγει τον αγώνα: Παναθηναϊκό - Μπαρτσελόνα.