Οι κλίκες στο Σπίτι του Big

20.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μαθήματα...συνύπαρξης παραδίδουν καθημερινά τα "13 μαναράκια του Ανδρέα Μικρούτσικου" από το Σπίτι, τα οποία λίγο ακόμη και θα πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τις τελευταίες μέρες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και ωσάν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο "Ο Παπουτσωμένος γάτος" βρίζει ο ένας τον άλλον.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μαθήματα...συνύπαρξης παραδίδουν καθημερινά τα "13 μαναράκια του Ανδρέα Μικρούτσικου" από το Σπίτι, τα οποία λίγο ακόμη και θα πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τις τελευταίες μέρες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και ωσάν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο "Ο Παπουτσωμένος γάτος" βρίζει ο ένας τον άλλον. "Ο Πάνος δεν είναι καλό παιδί", λέει η μία ομάδα που δε βλέπει με καλό μάτι την κλίκα του εν λόγω νέου, του Γιώργου και των άλλων παιδιών. "Η Κλειώ είναι σπαστικιά", λέει η άλλη ομάδα που επίσης δε βλέπει με καλό μάτι την παρέα της νεαρής κοπέλας.

Την Τρίτη η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και το Σπίτι είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: στους....ΠανοΓιωργακηΜελινάκηδες και στους.... ΕφοΚλειοΚωστακηδοΝίκους. Οι μεν κάθονταν στο σαλόνι και οι δε στην κρεβατοκάμαρα της...Barbie, όπου είχαν επιδοθεί σε μία οικιακή κριτική. Κάποια στιγμή, βρέθηκε στο σαλόνι η Κλειώ κι αμέσως τα αίματα....άναψαν. Το - άτυπα - boss Πάνος, μόλις την είδε τη ρώτησε ευθέως αν πιστεύει ότι υπάρχουν κλίκες κι αυτή κατά το "Α, το ζητάει ο οργανισμός του να τα ακούσει" έδωσε καταφατική απάντηση. Για να μην τα πολυλογώ, οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές και θα της ζήλευε ακόμη και η Μαιρούλα με τον Γιωργάκη στον παιδικό σταθμό "Το Αερόστατο".

Πρωτύτερα, ο "όπου πάω αγαπάω" Πάνος εξομολογήθηκε στην Εφη πως δεν έχει τίποτε εναντίον της, το αντίθετο μάλιστα από την πρώτη στιγμή που την είδε την ερωτεύτηκε. Δυστυχώς για εκείνη μετά από μία ώρα την ξέ- ερωτεύτηκε κι αν είναι απότομος μαζί της, είναι επειδή εκείνη απομακρύνεται. Η Εφη δεν μπορώ να πω πως συγκλονίστηκε, επειδή τυγχάνει να είναι ιδρυτικό μέλος της αντίπαλης ομάδας. Οι μόνοι που δεν ανήκουν σε κάποια από τις....συμμορίες είναι η Φραντζέσκα, η οποία ζει στην καρά-κοσμάρα της, ο Νίκος που θέλει να τα έχει καλά με όλους και το μανεκένε Κώστας που αρέσκεται να παρηγορεί το "ποντίκι" Αμαλία, όταν αυτή ξεμπροστιάζει τις γυναίκες του Σπιτιού, επειδή οι άκαρδες τη...φθονούν.

Όσον αφορά τις τρεις υποψήφιες (Έφη, Τίνα και Φραντζέσκα) δε μοιάζει να τις απασχολεί και πολύ που πλησιάζει η μέρα της κρίσης. Ειδικά, η χαμηλοβλεπούσα κόρη Τίνα, τελευταία, σε ρόλο...Αρτέμη Μάτσα στο "Εγώ κατέδωσα το σόι μου" ρουφιανεύει - να το πω - όσους κάνουν το λάθος να της εκμυστηρευτούν τις...ανησυχίες τους. Έτσι, πήγε στον Πάνο και του είπε πως ένα άτομο την προειδοποίησε να τον προσέχει, επειδή δεν είναι αυτός που δείχνει. Εκείνος εννοείται πως την πίεσε να μιλήσει, με αποτέλεσμα το Τινάκι τώρα να μην ξέρει τι να κάνει. Πάντως, μία καλή πρόταση είναι να βάλει μια κουκούλα και να πάει να δείξει τον ένοχο στεγνά. "Αυτός είναι"!