Χτύπησε επί το έργον ο Παπακαλιάτης

11.03.2002
Αγαπημένη μου Ειρήνη, το ματιάσανε το παιδί, τι άλλο να πω πια... Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι παραστάσεις στη σκηνή του θεάτρου ''Χώρα Τεχνών'', όπου πρωταγωνιστούν οι Καρύδη, Πυρπασόπουλος και Παπακαλιάτης, και ο τελευταίος έπεσε και χτύπησε!
Αγαπημένη μου Ειρήνη,


το ματιάσανε το παιδί, τι άλλο να πω πια... Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι παραστάσεις στη σκηνή του θεάτρου ''Χώρα Τεχνών'', όπου πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, και ο τελευταίος έπεσε και χτύπησε!

Επί το έργον, που λες, το Σάββατο, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έπεσε με δύναμη πάνω στο σκηνικό, όταν - βάσει του ρόλου του - μπήκε με φόρα στη σκηνή, για να ανακαλύψει ένα πτώμα. 'Οπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος, δεν υπολόγισε σωστά την ταχύτητά του και γι' αυτό χτύπησε δυνατά στα πλευρά του, γεγονός που του προκάλεσε έντονο πόνο.

Και όμως, επειδή πρόκειται για επαγγελματία που καθόλου δεν έχει καβαλήσει το καλάμι (γι' αυτό και μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής), ο ίδιος αρνήθηκε να σταματήσει τη δουλειά του και συνέχισε την παράσταση κανονικά. Στα παρασκήνια, οι φίλοι και συμπρωταγωνιστές του είχαν παγώσει, ενώ στο διάλειμμα τον προέτρεψαν να αναβάλουν την παράσταση για να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο Χριστόφορος, όμως, ήταν ανένδοτος. ''Θα τελειώσω πρώτα την παράσταση και μετά θα φύγω'' επέμεινε και κανέναν δεν έπαιρνε να του πάει κόντρα στο πείσμα του... Το καλό είναι πως στις εξέδρες βρίσκονταν δύο γιατροί, οι οποίοι βλέποντας το συμβάν έσπευσαν στα παρασκήνια την ώρα του διαλείμματος και έκαναν στον διάσημο ηθοποιό μια παυσίπονη ένεση, προκειμένου να βγάλει την παράσταση χωρίς να υποφέρει.

'Ολα, λοιπόν, κύλησαν ομαλά - κατά το δυνατόν - και ο Χριστόφορος, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ''Υγεία'', προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες ακτινογραφίες. Εκεί διεγνώσθη σοβαρή θλάση στα πλευρά, η οποία θα τον κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις του για τρεις μέρες τουλάχιστον.

Πάντως, ο ίδιος ο Παπακαλιάτης καθόλου δεν πτοήθηκε, μάλιστα θεώρησε τον εαυτό του τυχερό που δεν έπαθε κάτι σοβαρότερο. Τέτοια πρέπει να βλέπουμε στα νέα παιδιά, δεν συμφωνείς;