Ήρθε το πρώτο φιλί στο Bar

08.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, πάνω στο ζευγάρι Αρη - Σοφία έχει στρέψει την προσοχή του ολόκληρο το Πανελλήνιο. Η μοναδική φιλική σχέση που έχουν αναπτύξει, με τα αγνά μπαλαμούτια, τις αγκαλιές και τα φιλιά στο στόμα έχουν συγκινήσει το κοινό, που δακρυσμένο παρακολουθεί τα δύο...φιλαράκια.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Πάνω στο ζευγάρι Αρη - Σοφία έχει στρέψει την προσοχή του ολόκληρο το Πανελλήνιο. Η μοναδική φιλική σχέση που έχουν αναπτύξει, με τα αγνά μπαλαμούτια, τις αγκαλιές και τα φιλιά στο στόμα έχουν συγκινήσει το κοινό, που δακρυσμένο παρακολουθεί τα δύο...φιλαράκια. "Θέλεις να γίνουμε Αρης και Σοφία" θα είναι η ερώτηση που θα αντικαταστήσει την tres banal "Θέλεις να γίνουμε φίλοι;".

Τα μαθήματα που παραδίδουν για το πώς είναι ο σωστός ο φίλος, ο καλός, είναι κατατοπιστικά. Καταρχήν, ξεχωρίζεις μέσα από το πλήθος αυτόν/ή που θα χτυπήσει ευαίσθητη χορδή. Αφού υπάρξει ανταπόκριση, απομακρύνεστε από τους υπόλοιπους με τρόπο διακριτικό: είστε πάντα μαζί, φωνάζετε τους πάντες με το όνομα του κολλητού, γελάτε μόνο με τα αστεία του, κ.τ.λ. Οι μεταξύ σας εκδηλώσεις εννοείτε πως είναι ξεχωριστές, όχι όμως κραυγαλέες. Καταλαβαίνεις: λίγο μπαλαμούτι, λίγο χάδι, λίγο νιαούρισμα, λίγο νάζι, πολλά υπονοούμενα (αχ τι φίλος είσαι εσύ, μη μου μιλάς για τα ανάσκελα).

Πάντως, ο Αρης με τη Σοφία προχώρησαν λίγο παρά πέρα και στις εκδηλώσεις τους πρόσθεσαν και κάνα φιλί. Μην το πάρεις, όμως στο πονηρό, διότι τα παιδιά έχουν το σκοπό τους. Για παράδειγμα, το φιλί που αντάλλαξαν στο μπαρ ήταν καθαρά για τεχνικούς λόγους, μια και η Σοφία είχε βάλει παραπάνω από το κανονικό λιπ γκλος κι επειδή βαριόταν να πάει να πάρει μία χαρτοπετσέτα να σκουπιστεί, ζήτησε από τον Αρη να το βγάλει. Τι πιο απλό, καθημερινό και αθώο. Τα υπόλοιπα παιδιά, πάντως ως άνθρωποι κακοί που είναι, παρεξήγησαν τις προθέσεις τους. Μέχρι, δηλαδή, που πίστεψαν ότι βλέπει ο ένας τον άλλον ερωτικά. Πράγματα πρωτόγονα κι απόψεις αν μη τι άλλο πουριτανικές. Μη δουν άνθρωπο να φιλιέται στο στόμα αμέσως να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Αυτοί, πάντως, προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις βάσει της δικιάς τους θεωρίας: αγκαλιαζόμαστε, μπαλαμουτιαζόμαστε και φιλιόμαστε στη μέση του μπαρ επειδή είμαστε δύο φίλοι αγαπημένοι. Και ο νοών νοείτω!