Το παρασκήνιο της κόντρας Βανδή - Ρουβά

21.12.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, το θρυλικό γιοφύρι της Άρτας θυμίζει πια το REX που ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Έτσι και το εν λόγω κέντρο, εκεί που πάει να κάνει πρεμιέρα όλο κάτι τυχαίνει και αναβάλλεται.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Το θρυλικό γιοφύρι της Άρτας θυμίζει πια το REX που ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Έτσι και το εν λόγω κέντρο, εκεί που πάει να κάνει πρεμιέρα όλο κάτι τυχαίνει και αναβάλλεται. Μία τα σκηνικά δεν είναι έτοιμα, μία τα κουστούμια, μία πρέπει να κάνουν κι άλλες πρόβες για την υπερπαραγωγή που ετοιμάζουν, έχουν φτάσει Χριστούγεννα και η Δέσποινα Βανδή με τον Σάκη Ρουβά ακόμη δεν έχουν πιάσει μικρόφωνο. Οι κακές γλώσσες, πάντως, άρχισαν να λένε διάφορα και στα σαλόνια των Αθηνών δίνουν και παίρνουν τα...στοιχήματα. "Στοιχηματίζω τα Gucci μάσκα γυαλιά μου, ότι καθυστερούν επειδή η Βανδή έχει περιέλθει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας του φορέματος". "Εγώ βάζω 500 χιλιάδες -οι δυο τους είναι σφαγμένοι, γι αυτό αργούν να εμφανιστούν" λέει ο πιο τολμηρός, και μάλλον θα βγει κερδισμένος.

Οι δύο καλλιτέχνες υποτίθεται ότι ήσαν φίλοι ενώ οι ίδιοι επεδίωξαν τη συνεργασία αυτή. Έλα, όμως, που ο χώρος είναι σκληρός και μπορεί ακόμη και οικογένεια να διχάσει! Στην αρχή είχαν ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, στην πορεία όμως, τους προέκυψαν διάφορα προβλήματα, που δύο σταρ του βεληνεκούς τους ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσουν. Η αρχή είχε γίνει με τη Δέσποινα η οποία ωσάν τα σχολιαρόπαιδα του δημοτικού, δεν είδε με καλό μάτι τη φιλία που γεννιόταν ανάμεσα στον Φοίβο και το δίδυμο Σάκης - Ηλίας. "Ο Φοίβος είναι δικός μου φίλος. Ο Ρουβάς να ασχοληθεί με τους δικούς του, τον Λαζόπουλο και τη Λάτση" σκέφτηκε η αοιδός και προσπάθησε να διακόψει τη σχέση εν τη γενέση της. Αυτό στάθηκε αδύνατον, καθότι ο συνθέτης στο πρόσωπο του Σάκη είδε έναν άνθρωπο με τον οποίον μπορεί να συνεννοηθεί. Μετά ήρθαν τα σκηνικά, όπου και οι δύο πήγαιναν ...νύχτα στο REX κι άλλαζαν τα σκηνικά προκειμένου να είναι το δικό τους καλύτερο. Η ιστορία αυτή έληξε όταν ο Παντελιδάκης αγανακτισμένος είπε: "Ως εδώ και μη παρέκει. Αν συνεχίσετε έτσι θα σας στήσω δύο μαδέρια και να δούμε τι θα κάνετε".

Μετά ήρθε η ξακουστή φωτογράφηση για την αφίσα που μπορεί οι δυο τους να έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο Colgate, όμως αν υπήρχαν λόγια θα έγραφε: Σάκης: " Κοίτα ρε συ άνεση. Με έστησε σαν το κορόιδο δύο ολόκληρες ώρες και μου κάνει τώρα τσαλιμάκια". Δέσποινα: "Καλά τώρα αυτός γιατί είναι ξινισμένος; Μη μου πεις επειδή άργησα 2 ωρίτσες". Όπως καταλαβαίνεις, τη μέρα εκείνη η αοιδός άργησε να πάει στη φωτογράφηση 2 ώρες ενώ όταν έφθασε δεν έδωσε ούτε μια εξήγηση του τύπου: "Είχα να ετοιμάσω το Ντέμη για την προπόνηση". Ο Σάκης με τον Ηλία δεν έδωσαν συνέχεια, όμως της ανταπέδωσαν αναλόγως. Σε μία από τις τελευταίες πρόβες πήγαν στο κέντρο με τρεις ώρες καθυστέρηση κι όταν η Δέσποινα πήγε να τους σούρει τα χίλια μύρια, της απάντησαν "Ήθελες τα και παθές τα".
Το κλίμα είναι τω όντι βαρύ και ασήκωτο και οι σκηνές που είχαν στο νούμερο "Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα πάνε REX" όλο και κόβονται, με αποτέλεσμα να στρέφονται στην ιδέα το ιστορικό ζεύγος να επικοινωνεί μέσω internet και να συναντιούνται στο τέλος, όταν πεθαίνουν! Η μόνη φορά, ωστόσο, που οι δύο σταρ ήρθαν κοντά, ήταν την Τετάρτη όταν στη διάρκεια της πρόβας η Βανδή λιποθύμησε. Ο Σάκης φοβήθηκε κι άρχισε να φωνάζει για γιατρό. Η πρεμιέρα αναβλήθηκε και καλός εχόντων των πραγμάτων θα γίνει την Παρασκευή. Για το καλό του Μαροσούλη δηλαδή, ο οποίος μπορεί να μένει αμέτοχος στην κόντρα, η καρδούλα του όμως το ξέρει πως έχει γλιτώσει το ...εγκεφαλικό.