Οικογενειακές στιγμές!

19.12.2001
"Μέγαρο ή Λυρική; Λυρική ή Μέγαρο;..." Μέρες στριφογυρίζει στο μυαλό της Μαιρούλας βασανιστικό το ερώτημα. Βλέπεις, αυτές τις γιορτές το' βαλε σκοπό να κάνει "ποιοτική στροφή" στον τρόπο διασκέδασής της -άκουσε ότι είναι πολύ της μόδας στον καλλιτεχνικό χώρο, γιατί όχι κι αυτή λοιπόν; Μαζί της αποφάσισε να "παρασύρει" τον άντρα της και τα παιδιά της.
"Μέγαρο ή Λυρική; Λυρική ή Μέγαρο;..." Μέρες στριφογυρίζει στο μυαλό της Μαιρούλας βασανιστικό το ερώτημα. Βλέπεις, αυτές τις γιορτές το' βαλε σκοπό να κάνει "ποιοτική στροφή" στον τρόπο διασκέδασής της -άκουσε ότι είναι πολύ της μόδας στον καλλιτεχνικό χώρο, γιατί όχι κι αυτή λοιπόν;
Μαζί της αποφάσισε να "παρασύρει" τον άντρα της και τα παιδιά της. Τώρα, πως θα καταφέρει να πείσει τον Τάκη που κάνει σχέδια για Πάριο και Ρέμο και τα πιτσιρίκια που την παρακαλάνε μέρες να τα πάει να δουν τον "Χάρι Πότερ", δεν ξέρει. Μπορεί όμως να συμβιβάσει κάπως τα πράγματα.

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, μόλις ξυπνήσουν τα παιδιά θα τα αρπάξει και θα τα πάει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου φιλοξενείται η μεγάλη σπονδυλωτή έκθεση Ωρες Βυζαντίου, Εργα και Ημέρες στο Βυζάντιο -γιατί την παραμονή θα είναι κλειστά και θέλουν οπωσδήποτε να πάνε μέσα στις γιορτές.
Την παραμονή θα πάνε όλοι μαζί για ψώνια και δώρα στο κέντρο και το μεσημέρι για φαγητό στο La Pasteria στο Κολωνάκι.
Το απόγευμα θα πάει τα παιδιά σινεμά -θα τα αφήσει να διαλέξουν μόνα τους έργο- ειδάλλως δεν γλιτώνει τη γκρίνια τους. Το βραδάκι θα παρακολουθήσουν τον Καρυοθραύστη στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στο Μέγαρο Μουσικής μπορούν να πάνε στις 30 Δεκεμβρίου. Θα αρέσουν σίγουρα και στα παιδιά "Τα μικρά αστεράκια" της Ακαδημίας Χορού Μπολσόι. Αν προτιμούν παραμύθια θα πάνε στο Half Note, όπου ο παραμυθάς Στέλιος Πελασγός θα αφηγείται χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τη συνοδεία μουσικής.

Την Πρωτοχρονιά θα "παρκάρει" τα παιδιά στην πεθερά της και θα κάνει έκπληξη στον Τάκη: έχει κλείσει τραπέζι για ρεβεγιόν στο Cosmos στο Ψυχικό. Θα περάσουν καλά και θα δει και καμιά διάσημη να έχει να κουτσομπολεύει με τις φίλες της.
Πιεσμένο το γιορτινό πρόγραμμα αλλά "αξίζει τον κόπο", σκέφτηκε, και σήκωσε το ακουστικό να κλείσει ραντεβού στο κομμωτήριο...