Μαλλιά κουβάρια Γκλετσος- Μαγγίνα

29.11.2001
Αγαπημένη μου Γεωργία, πέρασα το απόγευμα από το περίπτερο της Μαρίτσας και ως συνήθως έκατσα μία ώρα. Μία εβδομάδα είχα να τη δω και τα νέα είχαν μαζευτεί. "Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει ο Γκλέτσος με τη Μαγγίνα" έκανε την εισαγωγή.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Πέρασα το απόγευμα από το περίπτερο της Μαρίτσας και ως συνήθως έκατσα μία ώρα. Μία εβδομάδα είχα να τη δω και τα νέα είχαν μαζευτεί. "Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει ο Γκλέτσος με τη Μαγγίνα" έκανε την εισαγωγή. "Δεν μπορούν να αποφασίσουν πως θα γίνει ο γάμος τους και κάθε φορά που πάνε να συζητήσουν το θέμα, η ξαδέρφη μου που μένει στον πάνω όροφο από το διαμέρισμα του Απόστολου, παίρνει την τσάντα της και την κάνει για Πατησίων μεριά".

Τα πράγματα, ανεξαιρέτως πως φαίνονται, δεν είναι και τόσο τραγικά. Ναι, μεν, οι γείτονες είναι στο τσακ να χτυπήσουν το κουδούνι τους και με μια φωνή να πουν "Κάντε πολιτικό να ησυχάσουμε", όμως τα παιδιά δεν είναι και για χωρισμό. Οι διαφωνίες τους έγκειται, κυρίως, στο αν ο γάμος θα είναι ανοιχτός ή κλειστός. Ο Απόστολος έχει γευτεί στο παρελθόν τη χαρά του γάμου - με την Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου - και τότε μάλιστα το είχαν γλεντήσει δεόντως, ενώπιον τηλεοπτικών καμερών. Τώρα, που μεγάλωσε και συνειδητοποίησε ότι δεν ισχύει το "μια φορά παντρεύεται κανείς" προτιμά για τη δεύτερη φορά πιο ήρεμες καταστάσεις.
Να είναι, δηλαδή, αυτός, η καλή του, οι γονείς τους και τίποτε συγγενείς από τη Λαμία. Η Μαρία, πάλι, η οποία παντρεύεται για πρώτη φορά επιθυμεί πιο γκλαμουράτες καταστάσεις. Θέλει να κάνει γάμο...ορθάνοιχτο και μια και ο μέλλων σύζυγός της τυγχάνει διάσημος, γιατί να μην είναι και δύο τρεις κάμερες και κανένας φωτογράφος. Αν γίνεται, δε, να κάνει ο Ευαγγελάτος από το Alter, ο Κουίκ από το STAR, ο Χατζηνικολάου από το Mega και ο Καψής από τον Alpha μία ζωντανή σύνδεση καλώς να γίνει. Επίσης, εκτός από τις φίλες της στο σχολείο, θέλει να καλέσει κι όλους τους επώνυμους φίλους και μη του Γκλέτσου.

Σκοπός της δεν είναι να αναγάγει το γεγονός σε κοσμικό χάπενινγκ, απλά επιθυμεί να μοιραστεί τη χαρά της με τον καλό κόσμο των Αθηνών. Ο Απόστολος καθόλου δε συμμερίζεται τη γνώμη της, ενώ της έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να κάνει γάμο κρητικό, με τα ρακί, τις μπαλωθιές και τα συναφή. Μόνο βράκα δεν είπε ότι θα φορέσει κι ότι θα πάρει παραμάσχαλα ένα αρνάκι γάλακτος. Πάντως, μέχρι το Πάσχα που υπολογίζουν να παντρευτούν, θα έχουν βρει τη λύση.