Minos εναντίον Φοίβου - Λεμπέση

28.11.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, κλίμα "πολέμου" επικρατεί στα ύδατα της δισκογραφίας, με πρωταγωνιστές την Minos - Emi, τον Φοίβο, τον Γιώργο Λεμπέση και τη νεοσύστατη Heaven. Η πρώην εταιρεία των δύο ανδρών μετά από ένα διάστημα σιωπής, περνάει στην αντεπίθεση, ζητώντας 7,5 δις από τους δύο.
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Κλίμα "πολέμου" επικρατεί στα ύδατα της δισκογραφίας, με πρωταγωνιστές την Minos - Emi, τον Φοίβο, τον Γιώργο Λεμπέση και τη νεοσύστατη Heaven. Η πρώην εταιρεία των δύο ανδρών μετά από ένα διάστημα σιωπής, περνάει στην αντεπίθεση απαιτώντας δικαίωση για τον "προδοτικό" τρόπο με τον οποίο αποχώρησαν από αυτούς και προσχώρησαν στον αντίπαλο. Μάλιστα, είναι τόσος ο θυμός τους, που τα 7,5 δις που ζητούν με αγωγή δεν φτάνουν για να τους...ξεθυμάνουν.

Η λυπητερή είναι πιο μεγάλη για τον στιχουργό και συνθέτη, ο οποίος αν δικαιωθεί, η Minos θα αναγκαστεί να καταβάλει το ευτελές ποσό των ... 6 δις, 290 εκατομμυρίων δραχμών. Για να το συγκεντρώσει θα πρέπει να γράφει κάθε μέρα από ένα δίσκο ή η φίλη του η Βανδή να βγάζει διπλό cd κάθε μήνα. Για τον, δε, Λεμπέση δεν το συζητώ. Του ζητούν 1 δις, 390 εκατομμύρια δραχμές και αν χρειαστεί να τα καταβάλει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει τουρνέ στα Αραβικά Εμιράτα, και τη Νότια Αφρική, όπου αντί χρημάτων θα του δίνουν διαμάντια, ρουμπίνια και σμαράγδια. Ωστόσο, οι δύο φίλοι δε φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα, ενώ δεν σχολιάζουν καθόλου το γεγονός.

Την τακτική αυτή ακολουθεί και η εταιρεία που κατάφερε να τους εντάξει στο δυναμικό της, η Heaven. Και αυτό, διότι το καλοκαίρι το δικαστήριο τους είχε δικαιώσει στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Minos για την απαγόρευση της κυκλοφορίας του νέου cd του Λεμπέση. Αυτό, δε, που είναι άξιο αναφοράς είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει ο νεαρός αοιδός στον Φοίβο. Οταν η πρώην του εταιρεία τον κάλεσε να μιλήσουν για τα όσα ακούγονται και γράφονται, ότι και καλά θα έφευγε με τον συνθέτη, αυτός χωρίς...αιδώ τους απάντησε: "Ναι, σέβομαι την εταιρεία σας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σας, όμως η καριέρα μου και το μέλλον της εξαρτάται από τον Φοίβο". Αυτό είναι που λέμε ψηφίζει δαγκωτό Φοίβο. Ωστόσο, αν η Minos θέλει να πάρει το αίμα της πίσω, η καλύτερη κίνηση είναι να τσακώσει τον Πρόδρομο, με το που αποχωρήσει του από το Σπίτι, και να τον εντάξει στο δυναμικό της.