Τα ξεσπάσματα του Χρήστου

14.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Το βράδυ της Κυριακής που ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι αποφάσισα να ξοδέψω όλο μου το μισθό σε μυνήματα, προκειμένου να φύγει η Κατερίνα. Ωστόσο, η αλλόκοτη συμπεριφορά του Χρήστου με έχει βάλει σε σκέψεις.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το βράδυ της Κυριακής που ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι αποφάσισα να ξοδέψω όλο μου το μισθό σε μηνύματα προκειμένου να φύγει η Κατερίνα. Κοιμάμαι και ξυπνάω με το κινητό ανά χείρας, ψηφίζοντας την «Μις Σας χαιρέτησα; Αχ δε σας χαιρέτησα, τι κάνετε καλά, ευχαριστώ". Κι ας είχα τον 70χρονο γείτονα να με παρακαλάει γονυπετής με τη χούφτα του γεμάτη χάπια (απειλεί να αυτοκτονήσει αν φύγει η μικρή τσαπερδόνα, όπως χαϊδευτικά την αποκαλεί) για το αντίθετο. Ωστόσο, από την Τρίτη αρχίζω να αλλάζω γνώμη και μάλλον θα χαραμίσω το βιος μου για τα ... μάτια του Χρήστου.
Ο νεαρός από τότε που έμαθε ότι είναι υποψήφιος έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Του φταίνε όλα, έχει συνέχεια ξεσπάσματα και μπήζει τις φωνές άνευ λόγου και αιτίας. Ούτε γυναίκα που περνάει δύσκολη κλιμακτήριο δεν κάνει έτσι. «Φταίει που έχει καιρό να πλαγιάσει με κοπέλα» τον δικαιολογεί η 65χρονη γειτόνισσα που τρέφει μια αδυναμία στον Χρηστάκη. Ωστόσο κι αυτό δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά του, καθότι κάτι ψιλομπαλαμουτιάσματα και κουτουπώματα τα κάνει με τη Δώρα.
Η, δε, Θεσσαλονικιά ζει ένα δράμα. Είναι αυτή που τα ακούει περισσότερο. Βγήκε η Λευκή από το σπιτάκι; «Φταίς Δώρα που το παίζεις καλή με όλους". Εχασαν στο παιγνίδι με τις γεύσεις, επειδή δεν αναγνώρισαν την μοτσαρέλα; «Φταίτε που δεν αφήσατε εμένα τον γευσιγνώστη να δοκιμάσω". Ο Κώστας, παλι, είναι αυτός με τον οποίο τσακώνεται συνέχεια. Ειδικά, από τη στιγμή που ο Μεγάλος Αδελφός τους ανακοίνωσε ότι η Φιλοζωική μπορεί να πάρει το ταλαίπωρο ζώο από το σπίτι, ο Χρήστος έγινε ταύρος μαινόμενος. «Πως θα αντικρύσω εγώ την Ίνα Λαζοπούλου, την Αννίτα Ναθαναήλ και όλα τα φιλόζωα μοντέλα στο μαγαζί που δουλεύω; Θα χάσουν πάσα ιδέα, διότι αλλιώς με ήξεραν στα φιλοζωικά πάρτι που πηγαίναμε" σκέφτηκε και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.
Οι υπόλοιποι δύο υποψήφιοι είναι πιο cool, αλλά δεν τους δίνει και το βραβείο «Ο καλύτερος υποψήφιος για αποχώρηση". Ο Ντίνος, πιστεύει ότι θα είναι αυτός που θα φύγει κι έχει πάρει ένα ύφος «σαν τη χήρα στο κρεβάτι". Είναι συνέχεια μελαγχολικός και σκεφτικός. Άσε, που από τότε που έμαθε ότι η Κατερίνα έχει έναν θαυμαστή από την Κηφισιά τον έχουν ζώσει τα φίδια, μήπως και χάσει το κελεπούρι. Για να καταλάβεις, πόσο ανήσυχος είναι για το θέμα, θα κοιμηθεί μαζί της, αφήνοντας υπονοούμενα για το τι θα συμβεί κάτω από το πάπλωμα. «Θα ακουμπήσω κατά λάθος με το πόδι μου τη φτέρνα της και μετά όταν θα γυρίζω πλευρό, κατά λάθος πάλι, θα την αγκαλιάσω. Να δούμε μετά αν θα σκέφτεται τον Φάνη", χαμογέλασε πονηρά ο Ντίνος. Η Κατερίνα, δείχνει να είναι σίγουρη ότι θα φύγει την ερχόμενη Κυριακή, αλλά καθόλου δεν τη νοιάζει. Ωστόσο, τα έχει βάλει με την Δώρα επειδή μαγειρεύει συνέχεια και δεν αφήνει αυτήν και τη Νικόλ να ξεδιπλώσουν το πολύπλευρο ταλέντο τους στη λάντζα. «Εγώ, που έχω μεγαλώσει τα αδέλφια μου, που προέχομαι από μια οικογένεια του μόχθου, που δουλεύω για να φέρω χρήματα στην οικογένεια μου, θα μου χαλάσει η Δώρα το image με τα καμώματά της;" εκμυστηρεύτηκε στη Νικόλ, βρισκοντάς τη σύμφωνη.

Δήμητρα Ζάρκου