Η τέχνη του πηλού και τα ψυχολογικά του Πρόδρομου

25.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, οι τελευταίες δύο μέρες στο τριάρι είναι αν μη τι άλλο, ανούσιες. Οι εννιά ένοικοι ασχολούνται με την ημερήσια αποστολή τους, την κατασκευή αντικειμένων από πηλό, και λες και ξύπνησε μέσα τους ο καλλιτέχνης, μόνο με αυτό ασχολούνται για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Οι τελευταίες δύο μέρες στο τριάρι είναι αν μη τι άλλο, ανούσιες. Οι εννέα ένοικοι ασχολούνται με την ημερήσια αποστολή τους, την κατασκευή αντικειμένων από πηλό, και λες και ξύπνησε μέσα τους ο καλλιτέχνης, μόνο με αυτό ασχολούνται για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Πρόδρομος έχει πάρει "πατριωτικά" το θέμα και δίνοντας όλο του το είναι, κατάφερε να φτιάξει ένα στρογγυλό προς το ορθογώνιο πράγμα, που θα ήταν βάζο, αν η γιαγιά μου είχε ρόδες και ήταν καρότσι. Θερμά έχει δει το θέμα και η Ελίνα, η οποία κατά το "Μάθε τέχνη κι άστηνε" προσπάθησε να ... δημιουργήσει.

Ωστόσο, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, έπιασαν τον Πρόδρομο τα ψυχολογικά του. Ο Σκοπελίτης δεν άρχισε να ρωτά τα κλασικά "Ποιος είμαι, που πάω, με αγαπάει εμένα κανείς ή τσάμπα πίνω;", διότι είναι ερωτήματα που τα έχει λύσει προ καιρού. Απλά, ο πρόσφατος τσακωμός του με το Ντίνο ή καλύτερα η επίδειξη γνώσεων του ως προς το χειρισμό κοσμητικών επιθέτων, του χάλασε τη διάθεση τόσο που:"Δεν το έχω σε πολύ να φύγω", όπως εκμυστηρεύτηκε στον Γιώργο. Αυτό που κατάλαβα ότι τον "χάλασε" είναι η συγγνώμη που του ζήτησε να πει ο Ντίνος στο κοινό. Γιατί, Σωτήρη μου δε δύναται ένας άντρας σαν αυτόν σε διάστημα 24 ωρών να πει δύο φορές "Συγγνώμη". Αυτό προσπάθησε να εξηγήσει στον Μεγάλο αδελφό, στο δωμάτιο Επικοινωνίας, ωστόσο η σύνδεση είχε κάποια προβλήματα (ο μεταφραστής της γλώσσας Πρόδρομος είχε ρεπό) και δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Άσε, που δεν καθόταν στάσιμος σε μία μεριά, με αποτέλεσμα να νομίζω ότι βρίσκομαι στο Κάβο Ντόρο με 9 μποφόρ.

Ο "Τσάκας", έμπειρος σε τέτοιου είδους ανησυχίες, προσπάθησε να τον καθησυχάσει, προτρέποντας τον να επισκεφθεί την ψυχολόγο. Αυτό, δεν είμαι σίγουρη αν θα το κάνει, διότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κάνει κακό στο ίματζ του. Σκέψου να κάθεται σε μια καρέκλα και με μαύρο δάκρυ να λέει "Εγώ δεν ήθελα να βρίσω το Ντίνο. Ήταν η κακιά στιγμή. Του ζήτησα συγγνώμη, τώρα τι θέλει από μένα, να με ταπεινώσει; Εντάξει, λοιπόν, συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη". Όπως και να έχει το πράγμα, ο Σκοπελίτης είναι αποφασισμένος και αν δεν τον προλάβουν οι συγκάτοικοι και το κοινό και τον στείλουν στην καλή του, αυτός ίσα που θα ... πάει ψυχολόγο.