Ο γάμος του Μπατατούδη

23.10.2001
Αγαπητέ Γιώργο, πλήρες ρεπορτάζ έστειλε για το γάμο του Γιώργου Μπατατούδη και της Κέλι Χρυσοχόου, η Σουλτάνα (ξαδέρφη μιας φίλης μου) η οποία είναι σύζυγος καντηλανάφτη που έχει σχέσεις με το Φανάρι.
Αγαπητέ Γιώργο,


Πλήρες ρεπορτάζ έστειλε για το γάμο του Γιώργου Μπατατούδη και της Κέλι Χρυσοχόου, η Σουλτάνα (ξαδέρφη μιας φίλης μου) η οποία είναι σύζυγος καντηλανάφτη που έχει σχέσεις με το Φανάρι. Χθες, λοιπόν, ημέρα Κυριακή το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ντυθεί στα γιορτινά, καθότι το απόγευμα θα πραγματοποιούταν το μυστήριο του γάμου του προέδρου μας (ΠΑΟΚ). Ο χώρος είχε στολιστεί και οι 100 προσκεκλημένοι από την Ελλάδα κατέφθασαν από νωρίς. Ο γαμπρός, κατά έναν περίεργο τρόπο, είχε μεγάλο άγχος κι αν η έγκαιρη αποχώρηση πριν το "κρέμασμα" δεν ήταν...ποινικό αδίκημα, τότε θα έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο και θα πήγαινε στα σύνορα Αφγανιστάν - Ουζμπεκιστάν για να ήταν σίγουρος ότι δεν θα τον έβρισκαν ποτέ.

Επειδή, όμως δεν προλάβαινε κι επειδή είναι άντρας που όταν υπόσχεται κάτι το κάνει, έμεινε στα σκαλιά της εκκλησίας να περιμένει την καλή του Κέλι. Αυτή δεν άργησε να εμφανιστεί, φορώντας ένα νυφικό από τον Ασλάνη που "έβγαζε μάτια", όπως χαρακτηριστικά είπε η Σουλτάνα. "Αυτό που με ξετρέλανε ήταν το πέπλο, που σβαρνιζόταν στη γη. Ήταν κάτασπρο όλο κεντημένο στο χέρι. Αν το είχα, μετά το γάμο θα το έκανα κουρτίνα στο σαλόνι. Πηγαίνει με τους άσπρους καναπέδες μου, προικώο της μητρός μου" είπε με έναν ενθουσιασμό. Κουμπάροι ήσαν ο Γιώργος Κούδας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, τι σου λέω τώρα) και ο καρδιολόγος, Βασίλης Χαλβατζούλης.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, ακολούθησε λαμπρή δεξίωση στο καλύτερο ξενοδοχείο της Πόλης, το "Τσιραγκάν Παλάς". Και μόνο από το Παλάς, καταλαβαίνεις περί ποιας χλιδής μιλάμε. Εξάλλου, τη στιγμή που οι καλεσμένοι, στη χαλεπή αυτή περίοδο, μπήκαν σε αεροπλάνο κι έκαναν τόσο δρόμο, δεν ήταν δυνατό να μην ανταμειφθούν από τον Πρόεδρο. Ωστόσο, ρεπορτάζ καλό από τη δεξίωση δεν έχω, καθότι η αποστολή της Σουλτάνας, άρχισε και τελείωσε στο Φανάρι. Μου είπε, πάντως, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μπατατούδη, του έκανε δώρο έναν ακριβό πίνακα. Δυστυχώς, η Σουλτάνα δεν κατέχει από Τέχνη και δεν ήξερε ποιανού ζωγράφου ήταν. Να φανταστείς, στην προσπάθεια της να μου περιγράψει πως ήταν, μου είπε ότι παρόμοιο της είχε αγοράσει η ξαδέρφη της από το...Αφισόραμα. Για να καταλάβεις, δηλαδή. Γενικά, τα δώρα που πήρε το ζευγάρι ήταν πολλά και ακριβά. Γαμήλιο ταξίδι, απ' ότι έμαθα, προς το παρόν δε θα πάνε, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του γαμπρού, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.