Μια "Προσευχή"... έσωσε την Γιουροβίζιον!

14.05.2007
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Στροφή στην ποιότητα έκανε φέτος η Γιουροβίζιον, αναδεικνύοντας μεγάλη νικήτρια την Σερβία με μία μπαλάντα ? προσευχή. Έτσι, έφερε μία ισορροπία
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στροφή στην ποιότητα έκανε φέτος η Γιουροβίζιον, αναδεικνύοντας μεγάλη νικήτρια την Σερβία με μία μπαλάντα - προσευχή. Έτσι, έφερε μία ισορροπία στο θεσμό, που ταράχτηκε πέρυσι με τη νίκη των τεράτων Lordi. Για να μην έχουν, δηλαδή, να λένε οι επικριτές ότι η Γιουροβίζιον είναι ένα μεγάλο πανηγύρι με φτερά και πούπουλα!

Η Μαρίγια Σερίφοβιτς φόρεσε αυστηρό κουστούμι (η γραβάτα απουσίαζε, διότι θα εμπόδιζε στην κορώνα), ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τα κορίτσια της κι άρχισε την προσευχή για έναν χαμένο έρωτα. Μία προσευχή που την έφερε εύκολα στην πρώτη θέση αν σκεφτείς ότι πήρε εννέα δωδεκάρια. Βέβαια, η 22χρονη Σέρβα έπαιξε πολύ καλά και το επικοινωνιακό παιγνίδι, δεν διέψευσε τα υπονοούμενα περί ομοφυλίας της, ενώ πολλοί θεωρούν πως δηλώσεις της, όπως: «Στηρίζω τους ομοφυλόφιλους της Γιουροβίζιον» έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη νίκη της, αφού είχε την απόλυτη στήριξη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων. Στο πρόσωπο της οποία βρήκαν μία αξιοπρεπή εκπρόσωπο, χωρίς παγιέτες, φτερά, πούπουλα και ψόφια γατιά - γούνες στον ώμο.

Όλα αυτά εννοείται πως δεν έλειπαν και φέτος από τον διαγωνισμό. Αρκετές χώρες, όπως η Γαλλία και η Σουηδία προτίμησαν να βάλουν κάτι φανταζί με παγιέτες και πούπουλα, αλλά η εμφάνιση τους δεν εκτιμήθηκε από κανέναν, γι αυτό και βρέθηκαν σε πολύ χαμηλές θέσεις. Η Ουκρανία, πάλι, που ήταν και μεγάλο φαβορί βγήκε δεύτερη και ίσως ο/η Βέρκα Σερντούγκα έπεσε θύμα της... απενοχοποίησης που ήθελε να κάνει φέτος η Γιουροβίζιον. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι κορασίδες της Ρωσίας, αποδεικνύοντας πως μία ωραία κοπέλα είναι πιο... σκανδαλιάρα κι επιθυμητή με αμφίεση αθώας μαθήτριας. Αφήνει τα πάντα στη φαντασία. Τέταρτη τερμάτισε η Τουρκία με τον Κενάν και το «κουλό» της ιστορίας είναι ότι της έδωσαν δωδεκάρι η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία του Σαρκοζί. Αφού γλίτωσε το εγκεφαλικό ο πρόεδρος. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Βουλγαρία με την Ελίτσα, ενώ βλέπω τους γείτονες να παρακαλάνε να μην περνάει στον τελικό η Κύπρος για να έχουν σίγουρο δωδεκαράκι από την Ελλάδα!


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]