Η περιπέτεια της Βίσση

24.09.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, δεν ήταν Σαββατοκύριακο αυτό που πέρασα. Ένα δράμα ήταν, μια τραγωδία. Ολημερίς και ολοβραδίς έτρεχα στο Υγεία - μετά του ξαδέρφου μου φυσικά - για να μάθει από πρώτο χέρι νέα για την κατάσταση της Άννας Βίσση, η οποία την Παρασκευή υποβλήθηκε σε εγχείρηση οξείας σκωληκοειδίτιδας.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


Δεν ήταν Σαββατοκύριακο αυτό που πέρασα. Ένα δράμα ήταν, μια τραγωδία. Ολημερίς και ολοβραδίς έτρεχα στο Υγεία - μετά του ξαδέρφου μου φυσικά - για να μάθει από πρώτο χέρι τα νέα της μετεγχειρητικής κατάστασης της Άννας Βίσση . Είναι, βλέπεις μέγας φαν της και μόλις άκουσε ότι το "ίνδαλμά" του εισήχθη στο νοσοκομείο, κόπηκαν τα πόδια του. Αφού τον συνεφέραμε από τη λιποθυμία που τράβηξε, προσπάθησα να του εξηγήσω ότι η αοιδός απλά υπεβλήθη σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

Τι πιο απλό; Περισσότερο πονάς αν σου βγάλει ο οδοντίατρος τον φρονιμίτη, που έχει μια ρίζα να.... Αυτός, όμως τίποτε. Ανησύχησε, λέει, επειδή η επέμβαση κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες. Και δεν είναι μόνο αυτός Τζίνα μου που είχε τις ίδιες ανησυχίες. Ξέρεις, πόσοι άλλοι έπαιρναν τηλέφωνο στο νοσοκομείο για να ρωτήσουν; Σκέφτομαι τη δύσμοιρη την τηλεφωνήτρια, που κάθε λίγο και λιγάκι έλεγε: "Η κ. Βίσση χαίρει άκρας υγείας. Είναι στο δωμάτιο της και ξεκουράζεται. Ναι, έχει όρεξη. Σήμερα έφαγε λίγο ρύζι λαπά, φιδέ και μια φρυγανιά σίκαλης".

Στο νοσοκομείο που πήγαμε και στηθήκαμε ωσάν τα κοράκια, ομολογώ πως έκανα και ρεπορτάζ, διότι είδα την Καίτη Γαρμπή. Η αοιδός επισκέφτηκε την Αννούλα στο δωμάτιο της, όπου κάθισε αρκετή ώρα. Όταν εξήλθε από αυτό, η ικανοποίηση της ήταν τω όντι μεγάλη, καθώς η φίλη της είναι ένας δυνατός χαρακτήρας που αντέχει όλες τις δοκιμασίες της σκληρής ζωής. Στο πλευρό της Βίσση από την αρχή ήταν ο Νίκος Καρβέλας, ο οποίος με το που βγήκε η πρώην σύζυγος από το χειρουργείο έσπευσε να της κρατήσει το χέρι και δεν το άφηνε ούτε όταν τον έπαιρνε ο ύπνος στην καρέκλα.

Για το τι λουλουδικό της έστειλαν δεν το συζητώ. Αν πει, δηλαδή, να βγει Κηφισίας και Εθνικής Αντιστάσεως γωνία και να τα πουλήσει, μια τουαλέτα Χριστόφορος Κοντέτος άνετα την αγοράζει. Η Αννούλα, πάλι, πολύ συγκινήθηκε για την τεράστια αυτή εκδήλωση αγάπης, όμως δε μπορούσε ούτε να δάκρυσε, λόγω ραμμάτων. Ευτυχώς, όμως που ήταν ο Καρβέλας, οπότε και ανέλαβε το δύσκολο έργο των ευχαριστιών. Η κόρη τους Σοφία δεν ήταν εκεί, επειδή βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για σπουδές. Θα γίνει ηθοποιός, ενώ ονειρεύεται τη μέρα που θα συμπρωταγωνιστήσει με τη μητέρα της σε μιούζικαλ του μπαμπά της. Πάντως, η μικρά ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ο Καρβέλας δεν την άφησε, αφού δεν ήταν απαραίτητο. Άσε, που με τα τελευταία γεγονότα στην Αμερική έχει ταραχτεί ο πατέρας. Αφού, να φανταστείς της έχει απαγορεύσει να κάνει άσκοπες μετακινήσεις. Ούτε για τσιγάρα δε βγαίνει από σπίτι.