Προβλήματα στο REX

22.09.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, στον αέρα κόντεψε να τιναχτεί το - πολλά υποσχόμενο - φετινό σχήμα στο REX και μαζί οι ελπίδες και οι προσδοκίες της Δέσποινας Βανδή ότι το χειμώνα αυτό θα αφήσει στην αθηναϊκή νύχτα τη δική της στάμπα. Αιτία, ο Γιώργος Τσαλίκης.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Στον αέρα κόντεψε να τιναχτεί το - πολλά υποσχόμενο - φετινό σχήμα στο REX και μαζί οι ελπίδες και οι προσδοκίες της Δέσποινας Βανδή ότι το χειμώνα αυτό θα αφήσει στην αθηναϊκή νύχτα τη δική της στάμπα. Αιτία για την παραλίγο τραγωδία είναι ο νεαρός συνάδελφος της αοιδού και παρτενέρ της στο κέντρο, Γιώργος Τσαλίκης. Ο φέρελπις καλλιτέχνης, ο οποίος θα είναι το δεύτερο όνομα στο REX - το τρίτο είναι κάποιος ονόματι Κώστας Δόξας - θεώρησε πως θα πρέπει να αμειφθεί και αναλόγως για τη σειρά που θα έχει.

Άσε, που στο βιογραφικό του προστέθηκε η λίαν πρόσφατη τεράστια - ομολογουμένως- επιτυχία που σημείωσε στο καλοκαιρινό "Ρομέο", οπότε ήρθε κι έδεσε το πράγμα. Ζήτησε, λοιπόν να αμείβεται τη βραδιά με τα μισά από αυτά που θα παίρνει η Βανδή, της οποίας όπως ακούγεται το κασέ έχει ανέβει στα 3 εκατομμύρια. "Εγκεφαλικό" χτύπησε τον Μαροσούλη, μόλις άκουσε τον Γιωργάκη να λέει: "Εγώ, δε ζητάω πολλά. Τα μισά από τη Δέσποινα, για να μη βγούνε οι Οργανώσεις Εργατών Ελλάδος και να λένε ότι υπάρχει μέγα χάσμα στη μισθοδοσία, με παιδιά και αποπαίδια".
Αφού συνήλθε ο επιχειρηματίας του εξήγησε πως αυτό που ζητά δεν είναι εφικτό, και να κατεβάσει τις απαιτήσεις του. Μετά, από ατελείωτες συζητήσεις και πολλούς φραπέδες αποφάσισαν ένα ποσό που ικανοποιεί τον Τσαλίκη, αλλά θεωρείται μεγάλο για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Κι εκεί, λοιπόν που είπαν "Ωραία τέλειωσε κι αυτό" ο μικρός πέρασε στο β΄ μέρος των "θέλω" του. "Στην αφίσα να είμαι μαζί με τη Βανδή". Άντε, ξανά-μανά να του εξηγούν ότι αυτό επίσης δε γίνεται, διότι η αοιδός έχει ήδη σκεφθεί πως θα είναι η διαφημιστική καμπάνια. Αυτός, όμως το χαβά του, καθότι το παιδί πιστεύει ότι και ωραίο χαμόγελο έχει και φωτογένεια, οπότε γιατί να μην είναι στο πλάι της Δέσποινας;

Εδώ, λέγεται πως παρενέβη η ίδια η Βανδή: " Ας είναι. Θα τον βάλω εκεί να με κοιτάει και να με καμαρώνει κι όλα ωραία και καλά". Βλέπεις, Αγγελική μου η αοιδός έχει μεγάλα σχέδια για τη σεζόν και δεν είναι διατεθειμένη να χαλάσουν για τίποτε και για κανέναν. Μάλιστα, απ' ότι έμαθα σχεδιάζει να πετάξει και φέτος, αλλά με άλλο τρόπο. Είδε, λέει, τη Μαντόνα σε μια από τη συναυλίες της που πεταγόταν ψηλά μέσα από ένα μηχάνημα και τρελάθηκε το Δεσποινάκι. "Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο" είπε στον Φωκά Ευαγγελινό, με τον οποίο ήδη ξεκίνησαν το ψάξιμο για να το βρουν.