Θύμα κλοπής ο Σφυράκης

20.08.2001
Φίλτατε Λευτέρη, μέγας μπελάς έχει βρει τον Νεκτάριο Σφυράκη μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ο αοιδός έχει πέσει θύμα κλοπής τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα. Αφού, για να καταλάβεις από τις τόσες φορές θα κυκλοφορήσει σλόγκαν: "Πάμε να γδύσουμε τον Σφυράκη". Και στα τρία χτυπήματα στόχος ήταν το αυτοκίνητό του.
Φίλτατε Λευτέρη,


Μέγας μπελάς έχει βρει το Νεκτάριο Σφυράκη μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ο αοιδός έχει πέσει θύμα κλοπής τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα. Αφού, για να καταλάβεις από τις τόσες φορές θα κυκλοφορήσει σλόγκαν: "Πάμε να γδύσουμε τον Σφυράκη". Και στα τρία χτυπήματα στόχος ήταν το αυτοκίνητό του και ουχί το πολυτελές διαμέρισμα του στη Γλυφάδα, όπως θα περίμενε κανείς. Ωστόσο, καλά να είναι ο καλλιτέχνης είχε μπόλικο πράγμα στο όχημα και οι διαρρήκτες έκαναν την καλή τους. Ειδικά, την τελευταία φορά.
Ο Σφυράκης, την περασμένη Πέμπτη είχε παρκάρει το αυτοκίνητο σε έναν ερημικό δρόμο της Καλλιθέας. Ηθικόν δίδαγμα: με τέτοιο παρελθόν ποτέ δεν παρκάρεις το όχημα σε σοκάκια. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα του αοιδού, διάφορα έγγραφα, πιστωτικές κάρτες, ρούχα και μια κιθάρα αξίας 900 χιλιάδων δραχμών. Άλλο ηθικό δίδαγμα: Το αυτοκίνητο είναι για να μας μεταφέρει στον εκάστοτε προορισμό μας και όχι για να εκτελεί χρέη γραφείου, ντουλάπας και καθιστικού. Άσχετα αν διαθέτει σαλόνι.

Πάντως Λευτέρη μου, εγώ μπορεί να το κοροϊδεύω, όμως η υπόθεση είναι όντως σοβαρή. Δεν είναι και λίγο πράγμα να σε κλέβουν τόσο ξεδιάντροπα και επαναλαμβανόμενα. Και μόνο από την άποψη ότι η κλεψιά είναι γρουσουζιά για το θύμα, άστα να πάνε. Από ότι έμαθα, ο Σφυράκης δεν κατήγγειλε στην αστυνομία το συμβάν, διότι όπως είπε τις δύο προηγούμενες φορές που το είχε κάνει δε βρήκε κανένα αποτέλεσμα.
Από την όλη ιστορία, λοιπόν Λευτέρη μου τι συμπέρασμα βγάζουμε; Ότι αν δεν έχουμε συναγερμό στο αυτοκίνητο απαιτείται να βάλουμε. Αν, όμως έχουμε, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε την περίπτωση να αλλάξουμε συναγερμό.