Το δώρο του Άρη

27.07.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, όλη η Ελλάδα έχει μείνει με ανοιχτό το στόμα από την πρωτοφανή για τα χρονικά "χυλόπιτα" που με ευγένεια και μεγαλόκαρδα προσέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Άμπερ Σμιθ. Ωστόσο, ο Άρης ως σωστός τζέντλεμαν αρνήθηκε την πρόταση της ξανθιάς μοντέλας με τα πλούσια προσόντα, με ένα δώρο και μια ιδιόχειρη αφιέρωση - απολογία.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Όλη η Ελλάδα έχει μείνει με ανοιχτό το στόμα από την πρωτοφανή για τα χρονικά "χυλόπιτα" που με ευγένεια και μεγαλόκαρδα προσέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Άμπερ Σμιθ. Ο, μεν, ανδρικός πληθυσμός αποσβολωμένος διερωτάται "που στο καλό βρήκε το ψυχικό σθένος και είπε όχι σ' αυτή τη γυναικάρα", ο, δε, γυναικείος υποδέχτηκε την απόφαση με χειροκροτήματα κι επιφωνήματα του τύπου "Γεια σου ρε Άρη" ρωτώντας πότε ξανά έχουμε εκλογές για να του ρίξουν μια ψήφο, διότι την αξίζει το παλικάρι. Κι εδώ που τα λέμε Σώτο μου, κατά κάποιο τρόπο, ο Άρης απέρριψε την Άμπερ, χάριν της πολιτικής. Βλέπεις, οι υποχρεώσεις του - αν και καλοκαίρι- είναι τόσες πολλές που δεν του επιτρέπουν όχι για ποτό να πάει, αλλά και στο περίπτερο ακόμη για να πάρει τα τσιγάρα της ημέρας. Επειδή, όμως αυτά στα έχω ήδη γράψει να σου πω τα σημερινά νέα. Ο Σπηλιωτόπουλος, που λες ως σωστός τζεντλεμάν που είναι - το έχουμε εμείς αυτό κάτω στην Πελοπόννησο - αρνήθηκε την πρόταση με ένα ομολογουμένως ωραίο τρόπο.

Έστειλε στη Σμιθ, μέσω της γραμματέως του ένα μικρό δωράκι. Ένα βιβλίο - λεύκωμα της Ελλάδας, με φωτογραφίες της χώρας μας. Μέσα σε αυτό της έγραψε μια αφιέρωση - απολογία: "Σ' ευχαριστώ για την πρόταση σου που ειλικρινά με τιμά. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα μπορέσω να σε συναντήσω. Σου προσφέρω, όμως αυτό το βιβλίο για να πάρεις μαζί σου την Ελλάδα". Η Άμπερ, πάντως δεν πρέπει να έχει παράπονο κανένα. Όταν φύγει από τη χώρα μας θα έχει καταφέρει να πάρει κάτι από αυτή. Μπορεί αυτό που θα πάρει μαζί της να μην έχει τρίχες, χέρια, πόδια, μάτια και να είναι από την Πάτρα, όμως η κίνηση μετράει.

Και η Σμιθ πολύ συγκινήθηκε. Με το που πήρε το βιβλίο στα χέρια της, άρχισε να το ξεφυλλίζει και να αναφωνεί συνεχώς: "ουάου, ουάου, ουάου". Ούτε Chopard ρολόι να της είχε κάνει δώρο. Αφού, να φανταστείς του συγχώρεσε τη "χυλόπιτα" με το πρώτο, μέχρι που είπε να κανονίσουν μιαν άλλη φορά. Τώρα σπίτι του, σπίτι της ή και κάπου αλλού δεν το ξέρω. Πάντως, η Άμπερ αν δεν γνωρίσει τον Άρη θα σκάσει, θα εκραγεί. Τόσο πολύ έχει ξετρελαθεί μαζί του. Προς το παρόν, όμως συνεχίζει τις φωτογραφίσεις της που σημειωτέων ξεκινούν από τις 6.30 το πρωί. Ούτε γάλα να έβγαινε να μοίραζε. Άσε, που περιμένει να ξεμπερδέψει με αυτές για να μπορέσει να κάνει την τσάρκα της στην παραλιακή. Γιατί πως να το κάνουμε, η Άμπερ πάνω απ' όλα είναι "Γυναίκα του γλεντιού".