Κάνε φίλη να δεις καλό

19.04.2001
Κάνε φίλη να δεις καλό
Αγαπημένη μου Έβελυν, παρ΄όλο που πάει αρκετός καιρός από τότε που σου έγραψα για τελευταία φορά, δε σε έχω ξεχάσει. Σου υπόσχομαι περισσότερα γράμματα, αρχής γενομένης από σήμερα. Η Θεοφανία Παπαθωμά ζητεί από την κολλητή της, με αγωγή!, 15,5 εκατομμύρια δραχμές για το σμπαράλιασμα της BMW της και για ψυχική οδύνη.
Αγαπημένη μου Έβελυν,


Παρόλο που πάει αρκετός καιρός από τότε που σου έγραψα για τελευταία φορά, δε σε έχω ξεχάσει. Δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά κάθε φορά που ξεκινάω ένα γράμμα το χέρι μου ακούσια σχηματίζει το όνομα Σωτήρης. Εφιάλτης μου έχει γίνει, όμως ας είναι, τουλάχιστον έχω καταφέρει να τον μυήσω στον μαγικό κόσμο του κους - κους. Μη γελάς καθόλου με αυτό, δυο τρεις φορές να σου γράψω ακόμη και μετά θα σου γίνει απαραίτητη μια ενημέρωση την ημέρα. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα πάρε μια πρώτη γεύση από Θεοφανία Παπαθωμά.

Άσε Έβελυν και τη γυναίκα τη βρήκε μεγάλο κακό. Έμεινε χωρίς αυτοκίνητο. "Καλά και το κακό που το βρήκες;" θα αναρωτιέσαι τη στιγμή μάλιστα που εμείς είμαστε χωρίς (δικό μας) όχημα από τη μέρα που γεννηθήκαμε. Έχεις δίκιο, όμως τα άσχημα νέα αλλού κρύβονται, διότι η ηθοποιός πήγε να "κάνει το καλό κι αυτό της έπεσε στο γιαλό". Σε έχω μπερδέψει με όλες αυτές τις σάχλες που γράφω, όμως τρώω ηλιόσπορους κι έχω απορροφηθεί γι' αυτό και η πολυλογία. Τέλος πάντων, η Παπαθωμά εδώ και δύο χρόνια διέθετε ένα πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας BMW, το οποίο και εδάνεισε στην κολλητή της, Ευγενία Χανιώτη, για δύο ολόκληρες ημέρες.

Και σε ρωτάω ρε Έβελυν, κάνουν ποτέ τέτοια πράγματα; Δανείζεις εσύ με τόση ευκολία την "Μπέμπα" σου; ΄Όχι, βέβαια, ούτε το Yugo σου δε δίνεις. Γι' αυτό και η Θεοφανία "τιμωρήθηκε" για το έγκλημά της αυτό. Η κολλητή της έκανε "σκόνη και θρύψαλα" όπως λέει και ο Κορκολής - το όχημα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να το στείλει πακέτο στα παλιοσίδερα.

Το περιστατικό έγινε πριν ενάμισι χρόνο στη λεωφόρο Μαραθώνος, ενώ όπως αποδείχθηκε αργότερα υπαίτια του ατυχήματος ήταν η φιλενάδα της. Δεύτερο λάθος της Θεοφανίας: δανείζεις ποτέ το αυτοκίνητο σε τέτοια σοφερίνα; Αλλά πάλι θα μου πεις που να το ήξερε η γυναίκα; Τότε που λες Έβελυν, η Χανιώτη είχε παραδεχτεί τα πάντα και υποσχέθηκε μάλιστα να δώσει το απαιτούμενο ποσό για την επισκευή του.

Λογικό. Έλα, όμως που δε συνέβη αυτό - όπως υποστηρίζει η Παπαθωμά- διότι με το που συνήλθε από το σοκ "μην τον είδατε τον Παναή". Έτσι τώρα η γνωστή ηθοποιός κατέθεσε αγωγή, όπου ζητάει 13,5 εκατομμύρια για το αυτοκίνητο (ήταν καινούργιο μην το ξεχνάς) κι άλλα 2 εκατομμύρια για ψυχική οδύνη. Τώρα αυτό δεν το καταλαβαίνω, αλλά για να το λέει η Θεοφανία κάτι θα ξέρει. Άλλωστε, εμένα δε μου σμπαράλιασαν ποτέ το αυτοκίνητο για να ξέρω πως νιώθει.