Έγκυος η Δρούζα

10.04.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, γεια σου. Τρεις μέρες είχα να γράψω σε σένα και τα άλλα παιδιά και πολύ μου κακοφάνηκε. Μάλλον έχω μπει στο κλίμα του Πάσχα και μόνο μυαλό για δουλειά δεν έχω. Τέλος πάντων, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό που είναι άκρως ενδιαφέρον. Η Δρούζα Σώτο μου, είναι δύο μηνών έγκυος.
Αγαπημένε μου Σωτήρη, γεια σου. Τρεις μέρες είχα να γράψω σε σένα και τα άλλα παιδιά και πολύ μου κακοφάνηκε. Μάλλον έχω μπει στο κλίμα του Πάσχα και μόνο μυαλό για δουλειά δεν έχω. Δε λες όμως, που υπάρχουν οι διάσημοι και μου δίνουν συνεχώς "τροφή" για να έχω να σχολιάζω; Σαν την αλογόμυγα λειτουργούν, εκεί που πάω να χαλαρώσω, τσουπ με "τσιμπάνε" κι αφυπνίζομαι. Τέλος πάντων, μη σε ζαλίζω με τις δικές μου φιλοσοφίες. Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό που είναι άκρως ενδιαφέρον. Η Δρούζα Σώτο μου, είναι δύο μηνών έγκυος.
"Αυτή δεν είναι ανύπαντρη;" μπορεί -κακώς- να αναρωτηθείς. Είναι, όχι όμως για πολύ, αφού τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 21 του μηνός, ημέρα Σάββατο θα παντρευτεί τον καλό της, Νίκο Οικονόμου, στο Ναύπλιο. Και αν νομίζεις ότι η εγκυμοσύνη επίσπευσε το γεγονός, απατάσαι, διότι τα παιδιά το είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό. Δε βρίσκεις ότι σήμερα είμαι πολύ καλή; Κι εγώ και δε σου κρύβω ότι ανησυχώ. Που λες φίλτατε, η Δρούζα με το που άκουσε τα νέα πέταξε από τη χαρά της, αν και προς στιγμήν την ανησύχησε το γεγονός ότι δεν έχει τελειώσει τα μαθήματα παιδοψυχολογίας που έχει ξεκινήσει εδώ και κάτι μήνες. Δεν ξέρω αν σου είχα πει σχετικά; Αν όχι, κακώς. . . μου. Άκου λοιπόν προσεκτικά, διότι θέλω να τελειώνω με το θέμα. Η Δρούζα ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί, όμως θεωρούσε τον εαυτό της ανέτοιμο, οπότε ξεκίνησε τα παραπάνω μαθήματα για να πάρει τις απαραίτητες γνώσεις. Τώρα που η εγκυμοσύνη ήρθε πριν από το τέλος της σχολικής ή πανεπιστημιακής (δεν ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκονται οι σπουδές της) χρονιάς φαντάζομαι πως η Αννούλα θα κάνει εντατικά μαθήματα. Εξάλλου, χρόνο θα έχει αφού η εκπομπή της τελειώνει το Πάσχα.
Και τώρα πάω σε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει άμεσα. Με τις θαυμάστριές σου πως τα πάς; Συνεχίζουν να σου δημιουργούν πρόβλημα; Γιατί στον Μάκη Πουνέντη μια απίστευτη, ονόματι Λιλύ Ζαλαμπάση έκανε του ανθρώπου (και συντοπίτη μου συμπληρώνω) το βίο αβίωτο επί επτά ολόκληρα χρόνια. Στην αρχή ο Μάκης δε σου κρύβω ότι διασκέδασε την κατάσταση και σιγά δηλαδή μη δεν το κανε, αφού δεν υπάρχει άνδρας που να μην κολακεύεται από κάτι τέτοια. Ακόμη κι εσύ Σώτο μου κι ας με πικραίνει η αλήθεια.
Έλα όμως που η συνέχεια δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Του έγινε "στενός κορσές". Ήταν η σκιά του, στην κυριολεξία. Να φανταστείς, πολλοί που την έβλεπαν την περνούσαν για τη σωματοφύλακα του Μάκη, ο οποίος είχε προσλάβει γυναίκα για λόγους εντυπωσιασμού. Άσε το άλλο! Η Λιλύ τηλεφωνούσε σε φίλους του - κι όχι τους οποιουσδήποτε, αλλά στη Βανδή, τον Ρέμο, τον Σεργουλόπουλο - και τους ρωτούσε που είναι ο Μάκης. Ακου θράσος. Να είσαι λέει η Βανδή κι εκεί που γευματίζεις ωραία και ρομαντικά μετά του Ντέμη να χτυπάει το τηλέφωνο και να σε ρωτάνε "Που είναι ο Μάκης;" Τι κάνεις τότε; Η Βανδή τίποτε προσωπικά, ο Πουνέντης όμως της τράβηξε μια μήνυση, ζητώντας αποζημίωση για παρενόχληση ύψους 10 εκατομμυρίων.
Αυτά που λες φίλτατε, τράβηξε ο Μάκης και στο αναφέρω για να προσέχεις με τις θαυμάστριες σου. Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου, να μη σενιαρίζεσαι τόσο. Άσε και λίγο ατημέλητο τον εαυτό σου. Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως, πρόσεχε γιατί εμένα εντάξει να με αρχίσουν στα τηλέφωνα, φαντάσου όμως να πάρουν τον Ηλία και να λένε "Συγνώμη για την ενόχληση. Μήπως ξέρετε που βρίσκεται ο Σωτήρης";