Το προσκλητήριο που μου<BR> φθασε στο χέρια.

06.04.2001
Καλά Ελενάρα μου θα σε έχω ζαλίσει που σου γράφω κάθε λίγο και λιγάκι για τη Μενεγάκη και το πώς πάνε οι προετοιμασίες του γάμου της. Και να φανταστείς δεν ξέρω καν αν τη συμπαθείς. Αφού, λοιπόν δε μου έχεις πει τίποτε τέτοιο, δράττομαι της ευκαιρίας και σου γράφω τα καινούργια νέα που μου ήρθαν.
Καλά Ελενάρα μου θα σε έχω ζαλίσει που σου γράφω κάθε λίγο και λιγάκι για τη Μενεγάκη και το πώς πάνε οι προετοιμασίες του γάμου της. Και να φανταστείς δεν ξέρω καν αν τη συμπαθείς. Αφού, λοιπόν δε μου έχεις πει τίποτε τέτοιο, δράττομαι της ευκαιρίας και σου γράφω τα καινούργια νέα που μου ήρθαν. Κι επειδή δεν είμαι αχάριστη σου υπόσχομαι ότι αυτή είναι η προτελευταία φορά που αναφέρομαι στο θέμα (η τελευταία θα είναι ο γάμος. Λογικό δεν είναι;)
Το μυστήριο που λες θα γίνει στις 23 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα -κι ανήμερα του Αϊ Γιώργη- στις 7 μ.μ. στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στην Κηφισιά. Όλα αυτά τα αναφέρω σε περίπτωση που θέλεις να περάσεις μια βόλτα. Τι λέω τώρα, ε; Ήδη τα προσκλητήρια άρχισαν να μοιράζονται στους καλεσμένους, ενώ τον ακριβή αριθμό αυτών δεν το γνωρίζω. Υπολογίζω, όμως πως θα είναι μεγάλος, διότι ο γάμος τους θα είναι ανοιχτός και τα παιδιά έχουν πολλούς φίλους.
Το νυφικό Ελενάρα μου το ράβει η Σήλια Κριθαριώτη κι από ότι έμαθα θα είναι παρόμοιο με αυτό που φορούσε η Ζιζέλ στην επίδειξη της σχεδιάστριας. Δεν ξέρω αν το είχες δει; Καλό ήταν, με μεγάλο μπούστο και πολλά λουλουδάκια. Το Ελενάκι, όμως έκανε κάποιες τροποποιήσεις. Μίκρυνε το μπούστο (και μην πεις καμιά κακιά του τύπου "Τώρα την πιάσανε οι ντροπές της;", διότι η κοπέλα για νύφη πάει), ενώ τα λουλουδάκια τα αντικατέστησε με κρύσταλλα Σβαρόφσκι. Εννοείται, δε, πως το νυφικό θα είναι μέσα στο μετάξι.
Παράνυφους θα έχει τέσσερις μοντέλες του Πρωινού Καφέ που είναι και καλές της φίλες. Sorry, αλλά δε θυμάμαι τα ονόματά τους. Αυτή την εβδομάδα ελέω καλλιστείων έχω ακούσει τόσα ονόματα που τα μπερδεύω. Κι αυτών τα φορέματα, που λες θα είναι μεταξωτά. Είχα ακούσει ότι θα έχει παρανυφάκια και τα παιδιά της Αγλαΐας Λατσίου -αδερφή του Γιάννη- αλλά μάλλον δε σε νοιάζει και τόσο, ώστε να το επιβεβαιώσω. Τέλος, Ελενάρα μου να σου πω ότι το ζευγάρι θα πάει γαμήλιο ταξίδι σε ένα εξωτικό νησί για δεκαπέντε ημέρες, αμέσως μετά το γάμο.
"Και με την εκπομπή τι θα γίνει" θα αναρωτιέσαι. Μην ανησυχείς μπορείς να καθησυχάσεις τη γιαγιά σου (που είναι και μεγάλη φαν) πως θα βλέπει κανονικά Πρωινό Καφέ, αφού γυρίζουν τώρα τα επεισόδια για εκείνο το διάστημα. Αλλά και να μην προνοούσαν κάτι τέτοιο, έχουν τον Παπανώτα που μπορεί να τα βγάλει πέρα. Μεγάλη κακία; Το ξέρω, αλλά μερικές φορές δεν μπορώ να ελέγξω τα πάθη μου. Εσύ με καταλαβαίνεις έτσι δεν είναι;