Βαρδής - Καρράς στον "Απόλλωνα"

04.04.2001
Καλέ μου Σωτήρη, δύο μέρες είχα να σου γράψω και μου φάνηκαν αιώνες. Βλέπεις τα νέα μου δε σε αφορούσαν άμεσα, διότι τι σε νοιάζει εσένα αν παντρεύεται ο Βαλάντης ή αν χόντρυνε η Ζέτα Τζόουνς. Σε νοιάζει όμως και διόρθωσε με αν κάνω λάθος ποιος θα μείνει στην Αθήνα τις άγιες ημέρες του Πάσχα, μια κι εσύ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε θα πας πουθενά.
Καλέ μου Σωτήρη, δύο μέρες είχα να σου γράψω και μου φάνηκαν αιώνες. Είχα πέσει βλέπεις με τα "μούτρα" στην Ελενάρα μας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση της, γι' αυτό και σε παραμέλησα. Άσε, που τα νέα μου δε σε αφορούσαν άμεσα. Τι σε νοιάζει εσένα αν παντρεύεται ο Βαλάντης ή αν χόντρυνε η Ζέτα Τζόουνς. Έτσι δεν είναι; Σε νοιάζει, όμως και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ποιος θα μείνει τις άγιες -κι ελπίζω ηλιόλουστες - ημέρες του Πάσχα στο "κλεινόν άστυ", μια κι εσύ ως φαίνεται δε θα πας πουθενά. Δημοσιογράφος δεν ήθελες να γίνεις φίλτατε; Λοιπόν, δυστυχώς για σένα λίγοι είναι εκείνοι που ψηφίζουν πρωτεύουσα. Μόνο όσοι έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Οι υπόλοιποι θα πάρουν τα όρη και τα βουνά, όπως η Δήμητρα Παπαδοπούλου που θα πάει στο Πήλιο. Καλά Πάσχα στο Πήλιο είναι ό,τι καλύτερο. Δύο συνάδελφοί σου, ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου, θα την κάνουν για Κέρκυρα, ενώ λόγω της ευαισθησίας που με διακρίνει, δε θα σου αναφέρω άλλα πρόσωπα. Για να μη σε πικράνω δηλαδή.
Πάντως, καλέ μου φίλε το βράδυ της Ανάστασης μπορείς να πας στο "Απόλλων Παλλάς", όπου θα άδουν ο Αντώνης Βαρδής, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιάννης Βαρδής και η Πέγκυ Ζήνα (όχι η αρχαία πολεμίστρια). Το βράδυ αυτό όμως, κάνουν πρεμιέρα, οπότε δε μπορώ να πάρω πάνω μου την ευθύνη πως θα περάσεις πρίμα. Κι είσαι και απαιτητικός θαμώνας, βρε παιδί μου. Κόσμο πολύ δεν ξέρω αν θα έχει -ελέω Πάσχα- σίγουρα ωστόσο θα έχει πολλούς φωτογράφους κι εσύ από ότι ξέρω τους αποφεύγεις όπως "ο διάολος το λιβάνι". Βλέπεις Σωτήρη μου, ο Βασίλης Καρράς επιστρέφει στις αθηναϊκές πίστες μετά από ένα χρόνο απουσίας (τελευταία εμφάνισή του ήταν στο FIX αν δεν απατώμαι) κι όσο να κάνει αποτελεί γεγονός. Και τι με νοιάζει εμένα θα πεις.
Μπορεί εσένα να μη σε νοιάζει, όμως άλλους τους ενδιαφέρει. Αλήθεια, πως σου φαίνεται η συνεργασία Βαρδή-Καρρά; Μόλις το άκουσα δεν το πίστευα, έλεγα σιγά μη γίνει. Δε μου κόλλαγε ρε παιδί μου, αλλά να σου πω κάτι; Τα καλύτερα προγράμματα γίνονται από τέτοια παράξενα παντρέματα. Εγώ προσωπικά θα το επισκεφθώ το εν λόγω κέντρο και μάλιστα θα κρατήσω πρώτο σκαμπό μπαρ. Τι να κάνουμε Σωτήρη μου δεν έχουμε ακόμη την οικονομική άνεση να κλείνουμε τα πρώτα τραπέζια. Τι άλλο ήθελα να σου πω; Α ναι, ότι τελείωσαν οι εμφανίσεις του Ρουβά με το Ρέμο το έμαθες; Θα το είδες στα δελτία ειδήσεων.
Καλά χαμός έγινε Σώτο μου, τι σαμπάνιες, τι τούρτες, δε σου λέω τίποτε άλλο. Εκεί, όμως που γέλασα με τη ψυχή μου, ήταν τη στιγμή που ανέβηκε στην πίστα μια "ρουβίτσα" κιλών.....89. Δε μπορείς να φανταστείς σκηνή, να κυνηγάει τον Σάκη στη πίστα, να κουτρουβαλάει στα επίπεδα και να χορεύει ασταμάτητα. Πολύ γέλιο. Στην αρχή δηλαδή, διότι μετά η παρουσία της υπερέβη του επιτρεπτού χρονικού ορίου, οπότε κι έχασε την αρχική του νοστιμάδα. Αυτά περί της λήξης του συγκεκριμένου προγράμματος. Δε συνεχίζω για να μην επαναληφθώ.
Υ.Γ. Αν η λύση "Απόλλων" δε σε ικανοποιεί σου έχω και τον Πλούταρχο στο "Ποσειδώνιο" και μη μου πεις ποιος είναι αυτός, διότι δεν πρόκειται να σου ξαναμιλήσω. Θα έχεις χτυπήσει ευαίσθητη χορδή. Αν πάλι δε σου αρέσει τι να σου πω, κάθισε σπίτι σου και δες Δρούζα.