Τι έγινε στον ελληνικό τελικό!

19.02.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Είναι αλήθεια ότι έχουμε δει και χειρότερους ελληνικούς τελικούς για την Γιουροβίζιον (και τους αντέξαμε), οπότε το χθεσινό τρίωρο των αδελφών Μαγγίρα δεν ήταν τόσο μεγάλο μαρτύριο για εμάς τους τηλεθεατές
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Είναι αλήθεια ότι έχουμε δει και χειρότερους ελληνικούς τελικούς για την Γιουροβίζιον (και τους αντέξαμε), οπότε το χθεσινό τρίωρο των αδελφών Μαγγίρα δεν ήταν τόσο μεγάλο μαρτύριο για εμάς τους τηλεθεατές. Ευτυχώς, φέτος, που έβαλε το χεράκι του ο Γιώργος Καπουτζίδης και γλιτώσαμε τους περσινούς αυτοσχεδιασμούς των αδελφών, που μάς είχαν κουράσει τα μάλα και χρειάστηκαν πολλά... Cosmopolitan για να τις αντέξουμε.

Φέτος, με δύο ποτηράκια βγάλαμε το τρίωρο show, που είχε χορευτικά, μία αναδρομή στα τελευταία 40 χρόνια του θεσμού κι έξι καλεσμένους - εκπροσώπους άλλων χωρών. Λένε ότι οι εν λόγω που ήρθαν στον ελληνικό τελικό είναι και από τα φαβορί. Ναι καλά. Άμα, τα φαβορί είναι σαν τον... ανεκδιήγητο Λευκορώσο, την Βρετανίδα που με την μπαλάντα της πήγε να μάς πάρει ο ύπνος (για να έρθει η εκπρόσωπος της Μάλτα να μας αποκοιμίσει) ή την Τουρκάλα Χαντισέ, η οποία με το τσουβάλι που έβαλε για φόρεμα μάς απογοήτευσε εντελώς, τότε ο Sakis δεν έχει να φοβηθεί τίποτε! Μα τίποτε όμως.

Και ξαναγυρνώ στα του τελικού. Η πρώτη μιάμιση ώρα ήταν απίστευτα βαρετή. Οι αδελφές Μαγγίρα δεν είχαν βρει ακόμη το ρυθμό τους και η αναδρομή στο πολύ παρελθόν (δεκαετία 50 και 60) μάς κούρασε απίστευτα. Ειδικά, το γεγονός ότι Μπέτυ και Ματθίλδη τραγουδούσαν, ήρθε και μάς αποτελείωσε τους έρμους. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αυτό. Η, δε, ασπρόμαυρη εικόνα από τη μία μας έκανε να νοσταλγήσουμε τα παιδικά μας χρόνια, αλλά από την άλλη μετά από μιάμιση ώρα... σκυλοβαρεθήκαμε. Ωραία, η αναδρομή αλλά θα μπορούσε να ήταν πιο σύντομη.

Στην δεκαετία του 70 μπήκε χρώμα και επιτέλους έφυγε και η ασπρόμαυρη εικόνα από την οθόνη μας, που προς στιγμή νόμιζα ότι είχε χαλάσει η τηλεόραση μου. Εδώ ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα για να έρθει η δεκαετία του 80 και επιτέλους το show να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον. Οι αδελφές - σε κείμενα του Καπουτζίδη - και αλλάζοντας συνέχεια ρούχα της εποχής, σχολίαζαν τους νικητές, ενώ στα 90s νεαροί τραγουδιστές είπαν τα νικητήρια τραγούδια της εποχής. Από όλη αυτή την αναδρομή η καλύτερη στιγμή ήταν οι δεκαετίες αυτές.

Εννοείται ότι μέχρι τη στιγμή εκείνη Sakis πουθενά κι ενώ είχε πάει σχεδόν δώδεκα η ώρα, δεν είχαμε ακούσει ακόμη τα υποψήφια τραγούδια. Έπρεπε να περάσουμε το μαρτύριο για να δούμε αυτό που όλοι περιμέναμε. Τον πραγματικό star της βραδιάς. Και ουχί τις Μαγγίρες, που αν δεν ήξερες ότι γινόταν τελικός κι έπεφτες πάνω σε ζάπινγκ, θα έλεγες ότι είναι τα... Μαγγιρέματα! Ματθίλδη κερνούσε, Μπέτυ έπινε ένα πράγμα. Αλλά εντάξει, τα βάσανα μας σχεδόν τελείωναν.

Μετά την αναδρομή, τη σκυτάλη πήρε η Καλομοίρα σε μία εμφάνιση έκπληξη. Τραγούδησε «a la Lady Gaga», άλλαξε επί σκηνής και μαζί με τους Master Tempo διασκεύασε το «My Secret Combination». Συγνώμη, αλλά η ΕΡΤ κόλλαγε να δώσει ενάμιση λεπτό παραπάνω στο Καλομοιράκι και έδωσε τόσες ώρες στις Μαγγίρες; Όαση ήταν τα 4,5 λεπτά της Καλομοίρας. Όαση... Άσχετο, αλλά οι αδελφές δεν ζουν στην Ελλάδα; Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει με την Καλομοίρα; Δηλαδή, πώς την ρωτάνε «άλλαξε η ζωή σου μετά την Γιουροβίζιον»; Ναι, γύρισα στην Αμερική, αρραβωνιάστηκα, οσονούπω παντρεύομαι και δουλεύω στο εστιατόριο του πατέρα μου στο Λογκ Άιλαντ.

Όχι, δεν απάντησε αυτό το Καλομοιράκι, αλλά είπε ότι την βοήθησε διότι παρουσιάζει το «Made in Japan»! Ωραία. Πας σε ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό και παίρνεις εκπομπή στον Alpha!!! Μετά βγήκε η αδελφή του Νικόλα Μεταξά, Χριστίνα για την Κύπρο για να έρθει επιτέλους ο Ρουβάς! Χαλάλι τα όσα περάσαμε προηγουμένως, διότι με την εμφάνιση του στα τρία τραγούδια απλά μάς αντάμειψε. Όση ώρα κράτησε η ψηφοφορία στη σκηνή του «Αθηνών Αρένα» εμφανίσθηκαν οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι.