Το πιο ακριβό gay φιλί!

13.11.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη, "Κακό παράδειγμα" για την ελληνική κοινωνία αποτελεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος με την επική "Παπακαλιάτιδά" του
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


"Κακό παράδειγμα" για την ελληνική κοινωνία αποτελεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος με την επική "Παπακαλιάτιδά" του (δηλαδή το Κλείσε τα μάτια) προετοιμάζει ατμόσφαιρα για ιδιόρρυθμες εκδηλώσεις, έξω από την παραγωγική διαδικασία της ζωής. Το ποιητικό αυτό συμπέρασμα για το "ποιόν" του Χριστόφορου και για το "κακό" που προκαλεί στην ποιοτική πραγματικότητα της ελληνικής τηλεόρασης, το έκανε (ποιος άλλος;) το Ελληνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Αφορμή στάθηκε το φιλί που έδωσαν δύο ομοφυλόφιλοι στη σειρά και για το οποίο το Mega καλείται να πληρώσει πρόστιμο 100 χιλιάδες ευρώ (34 εκατομμύρια δραχμές) έτσι προς συμμόρφωση του δημιουργού Παπακαλιάτη. Τέτοια "βαριά" καμπάνα δεν έχει ματά ξαναπέσει σε ελληνικό σήριαλ, ενώ την αυστηρή τιμωρία μόνο παραδειγματική δεν τη λες. Γι αυτό και ο καλλιτεχνικός κόσμος, μαζί και ο κόσμος της τηλεόρασης που έχει ζήσει και δει χειρότερες στιγμές από το φιλί αυτό, έχουν ξεσηκωθεί με την απόφαση.

Γιατί για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ομοφυλόφιλους να ανταλλάσσουν ένα φιλί στο στόμα. Πέρα από τις ξένες ταινίες και κάποιες ελληνικές, βλέπουμε ανάλογο θέαμα και στις ειδήσεις, κάθε φορά που ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων παντρεύεται στην Ολλανδία. Να σου τα φιλιά εκεί, να σου οι όρκοι αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης, να σου το πέταγμα της ανθοδέσμης από τη "νύφη" με το φράκο, να σου η "παράνυφος" με το φράκο να το πιάνει και να αρχίζει το ουρλιαχτό "I' ll marry my John". Και οι "ποιοτικές" ειδήσεις που είναι "μέσα στην παραγωγική διαδικασία της ζωής" προβάλλουν ξανά και ξανά το γάμο του ερωτευμένου Adam με τον Tom! Μετά τους έφταιξε ο Παπακαλιάτης.

Κι άντε σου έφταιξε, γιατί καλέ μου στις 11.30 το βράδυ που είναι η παιδική ζώνη εσύ πας και προβάλεις τέτοιες σκηνές; Όχι, να τιμωρηθείς αυστηρά. Η Λαμπίρη, όμως, που έδειχνε και ξανά έδειχνε 2 η ώρα το μεσημέρι -κατεξοχήν ζώνη ενηλίκων - το επίμαχό φιλί (ίσα που πίστεψα ότι στο επεισόδιο αυτό έβγαλαν τα μάτια τους) δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί λιγάκι; Ή μήπως τη σκαπουλάρει επειδή δεν είναι η δημιουργός της σκηνής, άρα δε δημιουργεί ιδιόρρυθμη ατμόσφαιρα;

Κάτω, λοιπόν, η "Φιλαδέλφεια", το "Τοπ Μόντελ", το "Safe Sex", "Τα Φιλαράκια" κι οποιαδήποτε άλλη ταινία που είναι έξω από την παραγωγική διαδικασία της ζωής. Α, επίσης κάτω και η "Λάμψη" (όχι δε φίλησε ο Γιάγκος Δράκος τον αξιωματικό Λίνο) η οποία έφαγε "βαρύ" πρόστιμο, 150 χιλιάδες ευρώ γιατί σε ένα επεισόδιο γινόταν της μουρλής από τις βωμολοχίες. Ωστόσο, πάνω το Mission, διότι το ξύλο, τα φιλιά ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, το μπαλαμούτι, το σκληρό βρισίδι είναι μέσα στην παραγωγική διαδικασία της ζωής. Το λέει άλλωστε και το όνομά του...reality!