Διεθνής διάκριση για τον Κότσιρα!

15.10.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Δεν ξέρω κατά πόσο εκδηλώσεις τύπου World Music Awards είναι του γούστου του Γιάννη Κότσιρα...
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δεν ξέρω κατά πόσο εκδηλώσεις τύπου World Music Awards είναι του γούστου του Γιάννη Κότσιρα, πάντως ο γνωστός αοιδός παραβρέθηκε στο φετινό διαγωνισμό. Όπως κατάλαβες, ο Κότσιρας είναι ο καλλιτέχνης που εκπροσώπησε τη χώρα μας καθώς αυτός είχε τις περισσότερες πωλήσεις τη χρονιά που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, νίκησε τον Αντώνη Ρέμο στο νήμα κι έτσι πήγε αυτός στο Μονακό. Ας όψεται, δηλαδή, ο πόλεμος στο Ιράκ, που ανέβαλε την εκδήλωση τον Απρίλιο κι έτσι άλλαξε το διάστημα μέτρησης πώλησης των δίσκων. Βλέπεις, καλοκαιριάτικα λίγοι ήσαν εκείνοι που θέλησαν να "πνίξουν" τον πόνο τους με το "Έλα να με τελειώσεις".

Στα των βραβείων τώρα, ο Κότσιρας βρέθηκε στο Μονακό μαζί με - πάρε βαθιά ανάσα - την Δέσποινα Βανδή (περσινή νικήτρια του διαγωνισμού) η οποία του παρέδωσε το βραβείο. Ο έντεχνος, λοιπόν, συνάντησε την ελαφρό-λαϊκοποπ σε μία διεθνή γιορτή, που αποτέλεσε την πιο συγκινητική στιγμή του αοιδού. Μεταξύ μας, δεν είναι και λίγο μια τέτοια διάκριση. Αυτή σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στον Κότσιρα. Το ερώτημα, όμως, είναι: η βραδιά και το όλο "πανηγύρι" που στήθηκε κατά πόσο θα του μείνει αλησμόνητο;

Γιατί δε νομίζω πως θα έχει να διηγείται στα παιδιά του πως βρέθηκε στον ίδιο χώρο με την Μαράια Κάρεϊ, η οποία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο (Θεέ μου, που το βρήκε το φόρεμα; Δεν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη πριν βγει έξω;). Αμ, η άλλη η Pink; Της έχουν πει πως είναι της μόδας το στυλ: "Μπριγκίτε Νίλσεν στο Ρόκυ"; Άσε, κάτι άλλες περίεργες και περίεργοι που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Ευτυχώς, που ήταν εκεί ο Ενρίκε Ιγκλέσιας και η Σακίρα κι έσωσαν την κατάσταση. Αλλά να μου πεις: τόσο ευτυχής που ήταν ο Κότσιρας σιγά μην έδινε σημασία στις λεπτομέρειες. Εδώ, έγινε "κολλητός" με την Βανδή!