Και η Βάνα στη Βουλή;

10.10.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Αν ισχύουν τα ονόματα που ακούγονται και γράφεται πως θα κατέβουν στην πολιτική σκηνή του τόπου, τότε -μετά συγχωρήσεως - ένα έχω να πω:
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αν ισχύουν τα ονόματα που ακούγονται και γράφεται πως θα κατέβουν στην πολιτική σκηνή του τόπου, τότε -μετά συγχωρήσεως - ένα έχω να πω: η Βουλή θα είναι κάτι σαν το "όλοι οι στραβοί και κουτσοί στον Άγιο Παντελεήμονα". Τελευταία, διάβασα πως και η Βάνα Μπάρμπα σκέφτεται πολύ σοβαρά να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής.

Της έγινε, λέει, πρόταση από το κυβερνών κόμμα να είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών. Μιλάμε, για μεγαλεία και για απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, αφού τη θέλουν σε μία δύσκολη εκλογική περιφέρεια και ουχί στα Γιάννενα, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα της. Η μάνα Βάνα, λοιπόν, σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση, ουχί γιατί είναι της μοδός οι καλλιτέχνες να κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο, αλλά διότι την ενδιαφέρει η πολιτική.

Τα προβλήματα του πολίτη δεν την αφήνουν ασυγκίνητη και παρόλο που στο παρελθόν είχε αρνηθεί παρόμοια πρόταση, τώρα είναι θετικότατη. Αν της έχει γίνει επίσημη πρόταση, δεν το γνωρίζω. Μάλλον, είναι στις σκέψεις. Εξάλλου, για τα περισσότερα ονόματα που έχουμε ακούσει (μέσα σε αυτά και η Καίτη Γαρμπή) δεν είναι τίποτε σίγουρο. Απλές σκέψεις γίνονται, για να έχουμε κι εμείς να γράφουμε!