Οι 100 μισητοί Βρετανοί!

13.05.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Την...προνομιούχο πρώτη θέση του πιο μισητού πολίτη της Μ. Βρετανίας κατέκτησε ο Τονι Μπλερ, ενώ με το σπαθί τους(;) κέρδισαν από μία θέση
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Την...προνομιούχο πρώτη θέση του πιο μισητού πολίτη της Μ. Βρετανίας κατέκτησε ο Τονι Μπλερ, ενώ με το σπαθί τους(;) κέρδισαν από μία θέση στη σχετική λίστα και πολλοί εκπρόσωποι του star system της Γηραιάς Αλβιόνας. Το Κανάλι 4 είχε την φαεινή ιδέα να κάνει ένα γκάλοπ για τους "100 πιο μισητούς συμπολίτες", στο οποίο ερωτήθηκαν 100 χιλιάδες νοματαίοι. Αυτοί, λοιπόν, υπέδειξαν πως ο πρωθυπουργός τους είναι το πλέον μισητό άτομο της χώρας, ενώ στην τρίτη θέση κατέταξαν την Μάργκαρετ Θάτσερ, πράγμα που δείχνει πως οι Βρετανοί μάλλον δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τους εκάστοτε κατέχοντες τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ωστόσο, η μεγάλη η surprise έρχεται από την Τζόρνταν, το γνωστό πληθωρικό μοντέλο με το στήθος αγελαδίτσα της ΦΑΓΕ, την οποία συναντάμε στην δεύτερη θέση. Τώρα τι ζόρια τραβάνε μαζί της και την έδωσαν έτσι, δεν το γνωρίζω. Πάντως μη νομίζεις, οι Βρετανοί ήσαν αμείλικτοι και για του λόγου το αληθές, στην δέκατη θέση φιγουράρει κοτζάμ Βασίλισσα Ελισάβετ. Ανατρίχιασα! Ο Νότης της Βρετανίας - δηλαδή ο νικητής του "Pop Idol" - τερμάτισε έκτος, οπότε ο δικός μας ο Fame δεν πρέπει να σκάει που δεν τον γουστάρουν πολλοί. Υπάρχουν και χειρότερα.

Και πάμε τώρα στους πιασάρηδες σταρ. Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Όχι, γι αυτό και συναντάμε την ψηλομύτα Βικτόρια Μπέκαμ στην 13η θέση, ενώ ο σύζυγός της Ντέιβιντ είναι 69ος. Καλή θέση, αν σκεφτείς πως ο προπονητής του στην Μάντσεστερ Αλεξ Φέργκιουσον φιγουράρει στην ένατη θέση. Άλλα ονόματα που συναντάμε στη λίστα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος 24ος - αν μη τι άλλο είναι πιο αγαπητός από την μητέρα Ελισάβετ, η Τσέρι Μπλερ 89η επίσης καλύτερη από την σύζυγο, ο Ρόμπι Γουίλιαμς (17ος), η Ναόμι Καμπέλ (32η), η Κάθριν Ζετα Τζόουνς (39η)και άκουσον άκουσον ο Χάρι Πότερ που μοστράρει στην 35η θέση.