Βραβεία Αρίων: παραλειπόμενα!

22.04.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Σε κλίμα πανηγυρικό με αρκετές απουσίες, αλλά ικανοποιητικές παρουσίες, πραγματοποιήθηκε η 2η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων "Αρίων".
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σε κλίμα πανηγυρικό με αρκετές απουσίες, αλλά ικανοποιητικές παρουσίες, πραγματοποιήθηκε η 2η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων "Αρίων". Θες το γεγονός ότι έξω από την είσοδο του "Fever" απουσίαζε το κόκκινο χαλί που είθισται σε γκλαμουρ εκδηλώσεις; Θες το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες δεν πρόλαβαν να πεταχτούν στο εξωτερικό να αγοράσουν το κατιτί τους από γνωστούς Οίκους Μόδας; Θες ότι οι εκπρόσωποι του ελληνικού πενταγράμμου δεν έχουν πάρει στα σοβαρά τα βραβεία; Όπως και να έχει, από την βραδιά έλειπαν η λάμψη, οι εντυπωσιακές τουαλέτες, το κέφι, το στυλ και ο, τι άλλο θα μπορούσε να φέρνει (έστω και λίγο) στα Όσκαρ.

Όσες έδωσαν το παρών - αναφέρομαι στις γυναίκες διότι αυτές μας κόπτουν - απ' ότι φάνηκε έβαλαν ο, τι βρήκαν μπροστά τους στην ντουλάπα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως η Νατάσσα Θεοδωρίδου φόρεσε μακριά καρό φούστα και λευκό πουκάμισο (ενδυμασία τω οντι κομψή, αλλά για τον Επιτάφιο την Μ. Παρασκευή) ή η Αννα Βίσση φόρεσε ένα φόρεμα σίγουρα όχι το καλύτερο από άλλα κομμάτια που διαθέτει στην γκαρνταρόμπα της. Ευτυχώς, που ήταν και η Μαρία Μπακοδήμου, η οποία αν και με τα ρούχα εφάρμοσε το "είπαν στη γρια να χ..ει και αυτή το παράκανε" με τα βαθύτατα ντεκολτέ και τα σκισίματα μέχρι τα οπίσθια, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς. Αν μη τι άλλο, την ώρα που οι "Μπλε" χτυπιόντουσαν σαν τα "δαιμονισμένα" επί πίστας ή τα τεχνικά λάθη δεν άφηναν τον Πασχάλη Τερζή να τραγουδήσει live, αρκετοί ήταν εκείνοι που τα παράβλεπαν κι επιδόθηκαν σε διακριτικό...οφθαλμόλουτρο.

Στα των επισήμων τώρα ξεχωρίσαμε το μισό και παραπάνω Mega: Νίκος Χατζηνικολάου, Αιμίλιος Λιάτσος, Ελενα Κατρίτση, Κατερίνα Λάσπα, Χριστόφορος Παπακαλιάτης (το ντουμάνιασε από τη θέση του. Το ένα τσιγάρο μετά το άλλο έκανε). Εκεί ήταν ακόμη ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, κάπου πήρε το μάτι μου την Βάνα Μπάρμπα και ο Γιώργος Παπαδάκης. Από τα τιμώμενα πρόσωπα, το παρών έδωσαν οι Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάνης, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Αννα Βίσση, Γιώργος Τσαλίκης, Σάκης Ρουβάς, αλλά και ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη Νάνα Μούσχουρη, η οποία τιμήθηκε με ειδικό βραβείο.

Στο κλου της βραδιάς είναι η στιγμή που ο Γιώργος Θεοφάνους παρέλαβε το βραβείο για τον δίσκο της χρονιάς και το αφιέρωσε "στην αγάπη της ζωής του, την Ευρυδίκη". Αφού ολοκλήρωσε, έφυγε τρέχοντας στα παρασκήνια, ενώ η πρώην από κάτω άνοιξε την "κάνουλα" με τα δάκρυα. Επίσης, την τελετή έκλεισαν η Βίσση με τον Καρβέλα, ο οποίος σε μία στιγμή μουσικής ευδαιμονίας την ώρα που έλεγε το "καλοκαιρινές διακοπές" έσπασε καρέκλες, μικρόφωνα κι ο, τι άλλο έβρισκε μπροστά του. Κλου ακόμη αποτέλεσε η απονομή του βραβείου "καλύτερη ποπ τραγουδίστρια" από τον Λιάτσο στην Βίσση, ο οποίος εξέπληξε ευχάριστα τους πάντες. Έπεφτε στο πάτωμα και την προσκύναγε, τον φίλησε στο στόμα, την σήκωσε στον αέρα κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.