Οι φιλάνθρωποι Μπόνο και Παβαρότι!

09.04.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Ανθρωπος με λεπτές ευαισθησίες είναι ο παχύς Λουτσιάνο Παβαρότι (για να κάνουμε και λίγο...χιούμορ μέρες που είναι) ο οποίος μαζί με τον Μπόνο
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ανθρωπος με λεπτές ευαισθησίες είναι ο παχύς Λουτσιάνο Παβαρότι (για να κάνουμε και λίγο...χιούμορ μέρες που είναι) ο οποίος μαζί με τον Μπόνο των U2, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τα παιδιά του Ιράκ. Οι δύο καλλιτέχνες θα κάνουν μία κοινή συναυλία και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτήν, θα δοθούν στους πολίτες του Ιράκ, οι οποίοι επλήγησαν από τον πόλεμο. Το εν λόγω φιλανθρωπικό χάπενινγκ θα γίνει στα πλαίσια των συναυλιών του ''Παβαρότι και των Φίλων του'' - αυτή θα είναι η 10η - και θα πραγματοποιηθεί στην γενέτειρα πόλη του τενόρου, στην Μοντένα της Ιταλίας στις 27 Μαΐου.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στην Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει κρίση προσφύγων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τους Παβαρότι και Μπόνο θα συνοδεύσουν και άλλοι συνάδελφοι τους, όπως ο Μπράιαν Ανταμς, η Λάιζα Μινέλι και ο Ελτον Τζόν. Να σου υπενθυμίσω επίσης, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος τενόρος κάνει συναυλία τέτοιου χαρακτήρα. Πριν από ένα χρόνο, μαζί με τους Στινγκ, Λου Ριντ και Αντρέα Μποτσέλι έδωσαν κοινή συναυλία για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πρόσφυγες της Αγκόλα.

Μάλιστα, ο Παβαρότι έχει τιμηθεί με το κορυφαίο διεθνές βραβείο για την παροχή υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες το 2001. Για πρώτη φορά τραγούδησε μαζί με τον Μπόνο το 1995 για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας. Ο Μπόνο είναι γνωστός για τη δράση του και τη συμμετοχή του σε διάφορες φιλανθρωπικές κινήσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των προσφύγων και την απονομή δικαιοσύνης ανά τον κόσμο.