Τα "χρυσά πρόσωπα" της τηλεόρασης!

01.07.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Δώδεκα κεράκια έσβησαν φέτος τα «Τηλεοπτικά Πρόσωπα», του «TV Έθνους» σε μία φαντασμαγορική αλλά και... Μπεν Χουρ βραδιά, με καλεσμένους πολλά αστέρια της τηλεόρασης
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δώδεκα κεράκια έσβησαν φέτος τα «Τηλεοπτικά Πρόσωπα», του «TV Έθνους» σε μία φαντασμαγορική αλλά και... Μπεν Χουρ βραδιά, με καλεσμένους πολλά αστέρια της τηλεόρασης και πολιτικούς σε ρόλο... απονεμητών. Η εκδήλωση έγινε στο «Σινε Κεραμεικός» και παρουσιάστρια ήταν η Χριστίνα Λαμπίρη, η οποία - κατά γενική ομολογία - εξέπληξε τους πάντες στο ρόλο αυτό.

Ήταν άμεση, αυτοσαρκαζόταν, είχε χιούμορ και κρατούσε το ρυθμό, ακόμη κι όταν η ώρα είχε περάσει και αρκετοί από τους καλεσμένους είχαν φύγει. Αυτό πάλι; Δε λέω, η βραδιά ήτο τεράστια (κράτησε περίπου πέντε ώρες), αλλά δεν είναι ωραία εικόνα τα άδεια τραπέζια από τα μέσα της εκδήλωσης και να θυμίζει η αίθουσα με τις ροτόντες δεξίωση γάμου, που στο τέλος μένουν μόνο οι στενοί συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού.

Τα βραβεία ήταν πολλά (43 στον αριθμό, αν δεν κάνω λάθος) και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το «10» του Alpha, που σάρωσε σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφιο(πήρε 11 βραβεία). Η βραδιά ξεκίνησε με το ειδικό βραβείο στον Θανάση Βέγγο, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε με απλότητα το βραβείο του, ευχαριστώντας το «TV Έθνος» και τον κόσμο για την τιμή που του έκαναν. Συγκινητική ήταν και η στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή ο Ευγένιος Σπαθάρης για να δώσει το βραβείο «καλύτερο σενάριο».

Στις υπόλοιπες κατηγορίες ξεχώρισε η βράβευση (για δέκατη χρονιά) του Νίκου Χατζηνικολάου ως «αγαπημένος παρουσιαστής ειδήσεων», το οποίο αφιέρωσε στον ενός έτους γιο του, της Ελένης Μενεγάκη ως «αγαπημένη παρουσιάστρια» και του Γρηγόρη Αρναούτογλου ως «αγαπημένος παρουσιαστής εκτός ειδήσεων». Ο Γρηγόρης έκανε την έκπληξη κι αφιέρωσε το βραβείο στον Λάκη Λαζόπουλο, που συμμετείχε στην ίδια κατηγορία, λέγοντας πως μάλλον ο κόσμος δεν κατάλαβε ότι είναι και ο Λαζόπουλος υποψήφιος, διότι διαφορετικά αυτός θα κέρδιζε το βραβείο. Μεγάλες στιγμές.

Ωστόσο, «περίεργη» ήταν η στιγμή της βράβευσης για τον «αγαπημένο ηθοποιό». Νικητής ήταν αδικοχαμένος Νίκος Σεργιανόπουλος, ενώ το βραβείο έδωσε στην ξαδέλφη του η Ελένη Ράντου, η οποία με δύο λόγια έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, προκαλώντας αίσθηση στην αίθουσα και όχι μόνο. «Τον αγαπημένο ηθοποιό τον αφήνουμε ήσυχο όταν φεύγει από τη ζωή» είπε η συνάδελφος του και αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που έχει ακουστεί, ένα μήνα μετά από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού. Όλη η αίθουσα σηκώθηκε όρθια και χειροκρότησε για τον Σεργιανόπουλο.