Το διπλό γλέντι του Πλούταρχου

09.01.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη, του Αι Γιαννιού την Τρίτη και ο Γιάννης Πλούταρχος έκανε διπλό γλέντι την βραδιά εκείνη. Πρώτον γιόρτασε την ονομαστική του εορτή και δεύτερον αποχαιρέτησε τον κόσμο για την φετινή χρονιά
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Του Αι Γιαννιού την Τρίτη και ο Γιάννης Πλούταρχος έκανε διπλό γλέντι την βραδιά εκείνη. Πρώτον γιόρτασε την ονομαστική του εορτή και δεύτερον αποχαιρέτησε τον κόσμο για την φετινή χρονιά, αφού τελείωσε ο κύκλος των εμφανίσεων του στο Ποσειδώνιο. Από ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως καταλαβαίνεις, δεν δύνατο να απουσιάζουν οι δικοί του άνθρωποι. Έτσι, σύσσωμο το Κακοσαίικο (Κακοσαίος αν δεν το γνωρίζεις είναι το πραγματικό του επίθετο) μάνα, πατέρας, γυναίκα, παιδιά, αδέλφια, ξαδέλφια και κάτι θείες, έπιασαν πρώτο τραπέζι πίστα καμαρώνοντας το βλαστάρι τους.

Επειδή, δε, πρόκειται για ένα γλεντζέδικο σόι, το βράδυ εκείνο οι Κακοσαίοι του έδωσαν και κατάλαβε. Πρώτα και καλύτερα τα δύο τέκνα του αοιδού, με τον 3χρονο γιο του Γιώργο να δίνει μαθήματα σωστής ρίψης γαρύφαλλων. Δεν ξέρω κι εγώ πόσα πανέρια έριξε το βρέφος στον πατέρα του, ο οποίος ήταν όλο καμάρι για τα παιδιά του. Γενικά, όλη η οικογένεια ήταν μες στο καμάρι και δικαιολογημένα. Στο κέντρο, την Τρίτη δεν έπεφτε καρφίτσα καθώς σύσσωμη η γλεντζέδικη Αθήνα έσπευσε να δει από κοντά τον Πλούταρχο το τελευταίο τούτο βράδυ. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Τζελίλης μετά της γυναικός του Ρούλας.

Το κέφι είχε χτυπήσει κόκκινο, με τον αοιδό να δίνει το μικρόφωνο στους θαμώνες. Κι επειδή όλοι πιστεύουμε ότι μέσα μας κρύβουμε ένα αηδόνι, οι περισσότεροι εξ αυτών με ύφος λαϊκού τραγουδιστή έλεγαν τις επιτυχίες του Πλούταρχου. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ένας μικρός θαμώνας (ετών 5), ο οποίος είπε το "Φίλε" και τύφλα να έχουν μπροστά του οι Fameστορίτες.