Sugaring: Η πιο ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης που πρέπει να δοκιμάσεις

Sugaring: Η πιο ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης που πρέπει να δοκιμάσεις
ΠΗΓΗ:@hannaschonberg
Αν ο πόνος της αποτρίχωσης με κερί σου φαίνεται ανυπόφορος, το sugaring είναι εδώ για να σε σώσει!

Μπορεί να ακούγεται καινούργιο, όμως το sugaring έχει τις ρίζες του στην αρχαία Αίγυπτο. Η μέθοδος αυτή είναι εξαιρετική για σένα που ψάχνεις έναν ανώδυνο, φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αποτρίχωσης, ειδικά αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο.

Το sugaring βασίζεται σε ένα απλό μείγμα από ζάχαρη, λεμόνι και νερό, που κάνει τη διαφορά. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό κερί, δεν χρειάζονται χάρτινες λωρίδες, κάνοντάς το μια πιο φυσική και βιώσιμη επιλογή. Αυτό που κάνει το «sugaring» μοναδικό είναι η διπλή του δράση. Αφαιρεί τις τρίχες και ταυτόχρονα κάνει απολέπιση, αφήνοντας το δέρμα σου απαλό και λαμπερό.

Πώς λειτουργεί το sugaring;

Η τεχνική είναι απλή αλλά αποτελεσματική. Η πάστα ζάχαρης είναι μαλακή και μπορεί να εισχωρήσει στους πόρους σου, προσκολλώμενη στις τρίχες και αφαιρώντας τες από τη ρίζα. Η αισθητικός δουλεύει την πάστα στα χέρια της για να την ζεστάνει και την εφαρμόζει στο δέρμα σου. Η ίδια πάστα χρησιμοποιείται ξανά και ξανά, μέχρι να καθαριστεί η κάθε περιοχή.

Και ο πόνος;

Ο πόνος είναι πολύ λιγότερος σε σύγκριση με το κερί. Η πάστα ζάχαρης αφαιρεί τις τρίχες χωρίς να τραυματίζει το ζωντανό δέρμα, κάτι που σημαίνει λιγότερο ερεθισμό. Σε αντίθεση με το κερί που εφαρμόζεται με την ίδια φορά της τρίχας και αφαιρείται αντίθετα, το sugaring λειτουργεί αντίθετα. Η πάστα εφαρμόζεται κόντρα στην τρίχα και αφαιρείται προς την ίδια κατεύθυνση, κάτι που μειώνει τον πόνο και τους ερεθισμούς.

Ιδανικό για έντονη τριχοφυΐα

Αν έχεις έντονη τριχοφυΐα και ταλαιπωρείσαι με ερεθισμούς, το sugaring είναι μια εξαιρετική λύση. Αφαιρεί τις τρίχες με τη φυσική τους φορά, μειώνοντας τις πιθανότητες να σπάσουν. Με τον καιρό, η συχνή χρήση της μεθόδου αυτής θα επιβραδύνει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, κάνοντάς τη λιγότερο πυκνή και πιο λεπτή.

{https://www.instagram.com/p/C73d4Jxi5Oi/?img_index=1}

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Το sugaring μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές του σώματος, από τα φρύδια και το μπικίνι μέχρι τα πόδια σου, όπως ακριβώς και το κερί. Είναι μια μέθοδος που αξίζει να δοκιμάσεις αν ψάχνεις κάτι πιο ήπιο και φυσικό για την αποτρίχωσή σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.08.2024 - 23:22