Body care routine: Τα μυστικά που θα σου χαρίσουν την απόλυτη λαμπερή επιδερμίδα πριν τις διακοπές

Body care routine: Τα μυστικά που θα σου χαρίσουν την απόλυτη λαμπερή επιδερμίδα πριν τις διακοπές
ΠΗΓΗ:@ meganajames
Η ρουτίνα που θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου αυτό το καλοκαίρι!

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν όλες έχουμε διαμορφώσει μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που ακολουθούμε πιστά, έχοντας γεμίσει το boudoir και τα ντουλάπια του μπάνιου μας με ορούς, ενυδατικές κρέμες, μάσκες προσώπου και όλα τα ενδιάμεσα. Η σημασία της ενυδάτωσης και της προστασίας του δέρματος είναι γνωστή, οπότε γιατί αγνοούμε το υπόλοιπο σώμα μας;

Το πρόσωπο και ο λαιμός αποτελούν μόνο το 3,5% και το 2% της συνολικής επιφάνειας του σώματός μας, πράγμα που σημαίνει ότι παραμελούμε πολύ από το υπόλοιπο δέρμα που έχει παρόμοιες, αν όχι ίδιες, ανάγκες με το πρόσωπο και τον λαιμό μας. Έτσι, μπορεί να ρωτάτε: Πώς δημιουργούμε μια ρουτίνα περιποίησης σώματος; Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το δέρμα του σώματός μας διαφορετικά; Χρειαζόμαστε μια πολύ-σταδιακή ρουτίνα; Η απάντηση είναι ναι... και όχι.

{https://www.instagram.com/p/C8r01bsCHcM/}

Είναι τόσο σημαντικό να αντιμετωπίζουμε το δέρμα του σώματός μας όπως το δέρμα του προσώπου μας. Αν και το δέρμα του σώματός μας έχει πιο «παχύ» στρώμα σε σχέση με το πρόσωπο, είναι ευαίσθητο σε ακμή, υπερμελάγχρωση, γήρανση και βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αν δεν καθαρίζουμε, απολεπίζουμε, τονώνουμε και ενυδατώνουμε το σώμα μας σταθερά καθώς μεγαλώνουμε, σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε ένα, αν όχι όλα, από τα παραπάνω.

{https://www.instagram.com/p/CScMdn6L159/?img_index=1}

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή περιποίησης σώματος, αλλά η προσθήκη νέων προϊόντων και μιας νέας ρουτίνας μπορεί να είναι δύσκολη. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για να αποκτήσεις λαμπερή και υγιή επιδερμίδα άμεσα.

Ενυδατικές κρέμες και λοσιόν

Η βάση όλων των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας είναι η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Από την αποφυγή ξηρών, κνησμωδών περιοχών μέχρι να διατηρείται το δέρμα μαλακό στην αφή, η ενυδατική κρέμα παίζει βασικό ρόλο στην περιποίηση του σώματος. Ο ευκολότερος τρόπος να την ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου είναι να την εφαρμόζεις αμέσως μετά το ντους, καθώς οι πόροι είναι ανοιχτοί από τη ζέστη του νερού, το οποίο θα βοηθήσει την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί γρήγορα.

Ενεργά συστατικά

Οι κρέμες σώματος με ρετινόλη γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και ευτυχώς, καθώς είναι ένα φανταστικό ενεργό συστατικό για χρήση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Η χρήση μιας κρέμας σώματος με ρετινόλη θα προσθέσει υγρασία στο δέρμα και θα λειάνει την υφή του δέρματος. Αλλά προσοχή! Η ρετινόλη δεν είναι ένα απλό συστατικό που απλά κάνει θαύματα. Αν χρησιμοποιείς ρετινόλη στο σώμα σου, είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακό καθημερινά, επειδή κάνει το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στον ήλιο.

{https://www.tiktok.com/@alishasapproach/video/7211228184753229099?lang=el-GR&q=body%20care%20routine&t=1721129323134}

Οροί και έλαια

Όσον αφορά την περιποίηση σώματος, όλα είναι θέμα ενυδάτωσης, ενυδάτωσης και πάλι ενυδάτωσης. Το υαλουρονικό οξύ, οι κεραμίδες και το βούτυρο καριτέ είναι όλα εξαιρετικά συστατικά, τα οποία είναι καλό να εμπεριέχουν τα προϊόντα που θα επιλέξεις για την ρουτίνα περιποίησης του σώματός σου. Αυτό συμβαίνει γιατί βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας και για ένα πιο λαμπερό, λείο και σφριγηλό δέρμα.

Προϊόντα για ακμή

Όπως συμβαίνει και στο πρόσωπό, οι πόροι στην πλάτη και το στήθος μπορούν να φράξουν και να ερεθιστούν, προκαλώντας ενοχλητικά σπυράκια. Αν είσαι επιρρεπείς σε ακμή στο σώμα, ξέρεις ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολη από την ακμή στο πρόσωπο, καθώς το δέρμα είναι λιγότερο ευαίσθητο στην πλάτη και το στήθος. Αν και δεν μπορείς να θεραπεύσεις την ακμή μέσα σε μια νύχτα, υπάρχουν πολλά εγκεκριμένα από ειδικούς προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που μπορούν να σε ανακουφίσουν.

{https://www.tiktok.com/@yourglowtips__/video/7271211886337658114?lang=el-GR&q=body%20care%20routine&t=1721129323134}

Και να θυμάσαι! Η συνέπεια είναι πάντα το κλειδί. Για να δεις τα βέλτιστα αποτελέσματα, ειδικά όταν πρόκειται για την εκκαθάριση της ακμής, φρόντισε να διατηρήσεις τη νέα σου θεραπεία περιποίησης της επιδερμίδας για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Body scrubs

Η χρήση ενός μείγματος χημικών και φυσικών απολεπιστικών στο σώμα είναι ένα βασικό βήμα σε μια ρουτίνα περιποίησης σώματος, βοηθώντας στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες να δουλέψουν και να διεισδύσουν πολύ καλύτερα στην επιδερμίδα. Πολλοί ειδικοί συνιστούν να ενσωματώνουμε ένζυμα και οξέα στη ρουτίνα μας κάνοντας απαλό body scrub, χωρίς να διαταράσσουμε το φραγμό του δέρματος και να εστιάζουμε σε προβληματικά σημεία όπου μπορεί να είμαστε επιρρεπείς σε υπερμελάγχρωση, ενσωματωμένες τρίχες ή ξηρότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.07.2024 - 14:29