Γιατί νιώθετε την επιδερμίδα σας αφυδατωμένη; Αυτοί είναι 2 πιθανοί λόγοι

30.06.2024
Γιατί νιώθετε την επιδερμίδα σας αφυδατωμένη; Αυτοί είναι 2 πιθανοί λόγοι
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
2 πιθανοί λόγοι που συμβάλλουν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας σας και πρέπει να προσέχετε!

Το ξηρό και το αφυδατωμένο δέρμα είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Το ξηρό δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος, ενώ η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε τύπο δέρματος, είτε είναι ξηρό, είτε μικτό, είτε κανονικό. Η αφυδάτωση μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται απότομα, όπως όταν αλλάζουν οι εποχές.

Δύο Επιπλέον Παράγοντες που Συμβάλλουν στην Αφυδάτωση του Δέρματος

Ελαφριά ενυδατική κρέμα προσώπου

Ακόμη και για τους λιπαρούς τύπους δέρματος, μια ελαφριά ενυδατική κρέμα μπορεί να μην είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή. Ιδιαίτερα κατά τους ψυχρότερους και ξηρότερους μήνες, το δέρμα μπορεί να χρειάζεται μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα. Προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως λιπαρά οξέα και φυτικά έλαια, τα οποία λειτουργούν ως μαλακτικά και προστατευτικά του δερματικού φραγμού. Αυτοί οι ενυδατικοί παράγοντες προσφέρουν βαθιά θρέψη και βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Πολύ ζεστό νερό κατά το πλύσιμο του προσώπου

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα και ερεθισμό του δέρματος είναι η χρήση πολύ ζεστού νερού κατά τον καθαρισμό. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και τα λιπίδια του δέρματος, αποδυναμώνοντας το φυσικό του φραγμό και αφήνοντάς το εκτεθειμένο σε εξωτερικές επιθέσεις. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, προτιμήστε να πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό ή δροσερό νερό και πάντα να ενυδατώνετε το δέρμα σας αμέσως μετά τον καθαρισμό.

Πώς να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο;

Επιλέξτε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα: Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο βαριά κρέμα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αναζητήστε προϊόντα με συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό: Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό κατά το πλύσιμο του προσώπου σας για να μην αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια του δέρματος.

Συνεχής ενυδάτωση: Μετά τον καθαρισμό, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε την υγρασία του δέρματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.06.2024 - 01:57