Ακμή στο στήθος; 3 τρόποι για να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

20.05.2020
Ακμή στο στήθος; 3 τρόποι για να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά
Φοράς το νέο σου σετ αθλητικών ρούχων (μπουστάκι / κολάν) και δεν βλέπεις την ώρα να αρχίσεις γυμναστική. Αλλά περίμενε..Έχεις ένα πρόβλημα. Μόλις αρχίσεις να κινείσαι, παρατηρείς μερικά κόκκινα σπυριά στο στήθος σου. Πες καλησπέρα στην ακμή του στήθους, φίλη μας.

Αναρωτιέσαι τι είναι η ακμή του στήθους; Σύμφωνα με τον δερματολόγο Joshua Zeichner, από τη Νέα Υόρκη, η ακμή του στήθους είναι βασικά απλώς η ανάπτυξη σπυριών στο στήθος σου και είναι συχνά ένας συνδυασμός όλων των ειδών: σπυράκια, λευκά και κόκκινα, φλεγμονώδη γρομπαλάκια.

Έτσι, βρίσκεσαι μπροστά σε μια κλασική περίπτωση... Δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να τεθεί υπό έλεγχο. Διάβασε λοιπόν 3 τρόπους για να θεραπεύσεις την ακμή του στήθους σου μια για πάντα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό αφρόλουτρο σώματος για την ακμή

Ξεκίνα με την αντιμετώπιση της ακμής του στήθους από το καθημερινό ντους ή το μπάνιο σου. Αντί για το συνηθισμένο πλύσιμο σώματος, η δερματολόγος Vega Gonzalez, συνιστά ένα προϊόν σαλικυλικού οξέος (το οποίο αφαιρεί την υπερβολική λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος) εάν έχεις μια ήπια περίπτωση εξάρσεων στο στήθος. Εάν όμως είσαι στην πιο φλεγμονώδη πλευρά (όπως με εξαιρετικά κόκκινους, φραγμένους πόρους) ίσως να επιλέξεις μια φόρμουλα υπεροξειδίου του βενζολίου, η οποία σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή στο δέρμα σου. Χρησιμοποιήσε το αφρόλουτρο κατά το πλύσιμο σε οποιαδήποτε περιοχή με σπυράκια στο στήθος σου, αφήσε το να καθίσει και μετά ξέπλυνέ το.

2. Κάνε απολέπιση

Η Vega Gonzalez προτείνει επίσης να προσθέσεις την απολέπιση στη ρουτίνα σου για λίγη επιπλέον βοήθεια. Λέει ότι κυριολεκτικά λεπταίνει το δέρμα, επιτρέποντας να απομακρυνθεί η περίσσεια κερατίνης που φράζει τους πόρους σου. Σύμφωνα με την δερματολόγο Shari Marchbein, η απολέπιση είναι επίσης εξαιρετική για τη θεραπεία της υπερχρωμάτωσης στο στήθος σου (αυτά τα κόκκινα σημάδια που μοιάζουν με σκιές) όταν η ακμή σου έχει εξαφανιστεί.

«Θυμήσου όμως, ότι ο υπερβολικός καθαρισμός και η υπερβολική απολέπιση μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να παραπλανήσουν το σώμα σου ότι χρειάζεται να παράγει περισσότερα έλαια. Συνιστώ την απολέπιση όχι περισσότερο από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα» λέει στο Womenshealthmag.

3. Δοκίμασε μια τοπική θεραπεία

Δεν βλέπεις σωτηρία με το φαρμακευτικό πλύσιμο σώματος; Σύμφωνα με τον Δρ. Zeichner, η χρήση τοπικών προϊόντων όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου, το σαλικυλικό οξύ και η αδαπαλένη (η οποία εμποδίζει τα κύτταρα του δέρματος να κολλάνε μεταξύ τους και να φράζουν τους πόρους) μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα για τη θεραπεία των ενοχλητικών σπυριών στο στήθος σου. Εφάρμοσε τον τύπο επιλογής σου όπου κι αν έχεις ακμή στο στήθος και αφήσε το να στεγνώσει πριν φορέσεις τα ρούχα σου. Συμβουλή: Το υπεροξείδιο του βενζολίου, ενώ βοηθάει πολύ, μπορεί να λεκιάσει τα υφάσματα, οπότε επίλεξε ένα ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι μόλις το χρησιμοποιήσεις.