Οδοντόκρεμα για ανόρθωση στήθους; Τι λένε οι γιατροί για τη νέα "τρέλα" του διαδικτύου;

16.10.2018
Οδοντόκρεμα για ανόρθωση στήθους; Τι λένε οι γιατροί για τη νέα "τρέλα" του διαδικτύου;
Το ακούσαμε κι αυτό!

Πού χρησιμοποιούμε την οδοντόκρεμα; Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν για να πλένουμε τα δοντια μας. Κάποιοι μπορεί να θυμούνται συμβουλές που άκουσαν για εναλλακτικές χρήσεις, όπως για να ξεράνουν τα σπυράκια π.χ. Αλλά για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, όπως προκύπτει,η οδοντόπαστα έχει μια εντελώς διαφορετική χρήση: ενισχύει το μέγεθος και το σχήμα του στήθους. Ναι καλά διαβάσατε!

«Η λευκή οδοντόκρεμα είναι τέλεια για αυτή τη θεραπεία επειδή βοηθά στη συρρίκνωση των πόρων και συμβάλλει επίσης στη σύσφιξη του δέρματος» υποστηρίζει ένα βίντεο στο YouTube, που έχει σχεδόν 8 εκατομμύρια views, και υπόσχεται «Σφίξτε το στήθος σας σε 5 ημέρες χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα – όχι ψέματα».

Διάβασε επίσης: Το βίντεο των 8 εκατομμυρίων views: Πώς να μεγαλώσεις το στήθος σου με τη βοήθεια του contouring

Εάν λοιπόν αυτό ακούγεται ύποπτα αντιεπιστημονικό για εσάς, υπάρχει προφανώς ένας καλός λόγος γι' αυτό. Η οδοντόκρεμα συνήθως αποτελείται από φθόριο, λειαντικά όπως σίλικα, απορρυπαντικά για να κάνει αφρό και στοιχεία που προσδίδουν τη γεύση της. Κανένα από αυτά τα στοχεία δεν είναι γνωστά για την αύξηση του όγκου του μαστού. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι, έτσι κι αλλιώς, η οδοντόπαστα είναι απίθανο να μπορέσει να εισχωρήσει μέχρι τον ιστό του μαστού.

Η δερματολόγος και κλινική καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Yale, Mona Gohara, MD, απάντησε «Τι στο καλό;» όταν ρωτήθηκε για τη θεραπεία της οδοντόκρεμας.

«Δεν υπάρχει ιατρική απόδειξη ότι η οδοντόπαστα ή η βαζελίνη ή οποιαδήποτε κρέμα που εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να αυξήσει το κολλαγόνο ή την ελαστίνη», εξήγησε. «Διαφορετικά, πιστέψτε με, μετά το δεύτερο μωρό μου, θα άπλωνα επάνω μου μία, όλη την ημέρα».

Αυτό το διάβασες; Κοντεύεις τα 40; Να τι θέλει να σου πει ο δερματολόγος σου!

«Η οδοντόπαστα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα», εξήγησε η Dr. Gohara. «Με το τρίψιμο μιας πάστας που έχει σχεδιαστεί για τα δόντια πάνω στο δέρμα σας, κινδυνεύετε να πάθετε ροδόχρου νόσο, δερματίτιδα ή ακόμα και χημικά εγκαύματα».

Έτσι, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους!

Δυστυχώς, ενώ τα περιοδικά παρουσιάζουν τα οφέλη ορισμένων ασκήσεων ανόρθωσης του στήθους, όπως επίσης τον ρόλο που παίζει ένα καλό σουτιέν, τελικά, εάν δεν είσαι ικανοποιημένη με το μέγεθος ή το σχήμα του στήθους σου, η μόνη πραγματική επιλογή σου είναι να μάθεις να αγαπάς αυτό που έχεις. Σίγουρα, όμως, ένα πράγμα με το οποίο δεν πρέπει ποτέ να ασχοληθείς είναι να προσπαθήσεις να το μεγαλώσεις με... οδοντόκρεμα.

Εάν δεν θέλεις να καταστρέψεις το ντεκολτέ σου, δηλαδή!