Υλικά που θα χρειαστείς
20 γρ. βούτυρο κακάο
20 ml φυτική γλυκερίνη
20 γρ. μελισσοκέρι σε κομματάκια (λευκό ή κίτρινο)
60 ml αμυγδαλέλαιο
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο νεραντζιάς
60 ml ανθόνερο
Βήμα βήμα πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή
Βάζεις το βούτυρο κακάο, το κερί μέλισσας και το αμυγδαλέλαιο σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνεις το ροδόνερο και ανακατεύεις με τη γλυκερίνη.
Τα αναμειγνύεις όλα μαζί και ανακατεύεις αργά έωσ ότου να κρυώσει.
Βάζεις την κρέμα σε 2 γυάλινα βαζάκια των 50 gr.
Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 μήνες.
Βασική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να υποβαθμίσεις
Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε καλλυντικού είναι σημαντικό να κάνεις μια δοκιμή στο εσωτερικό του καρπού, για να ελέγξεις την ανοχή σου ή όχι στο προϊόν. Αν προκληθεί ερεθισμός, εξυπακούεται ότι δεν το χρησιμοποιείς. Και οπωσδήποτε μην ξεχνάς να διατηρείς τα χειροποίητα καλλυντικά σου στο ψυγείο.
Επιμέλεια: Ζωή Κίττα