Πώς θα διαλέξεις το απόλυτο καλοκαιρινό άρωμα

02.06.2010
Ok μπορεί το καλοκαιράκι να έχει φτάσει , εσύ όμως δυσκολέυεσαι να βρεις ανάμεσα σε τόσα το απόλυτο καλοκαίρινό άρωμα που θα σε μετατρέψει από το κορίτσι της διπλανής πόρτας στην απόλυτη femme fatale του φετινού καλοκαιριού

Ok μπορεί το καλοκαιράκι να έχει φτάσει, εσύ όμως δυσκολεύεσαι να βρεις ανάμεσα σε τόσα το απόλυτο καλοκαιρινό άρωμα που θα σε μετατρέψει από το κορίτσι της διπλανής πόρτας στην απόλυτη femme fatale του φετινού καλοκαιριού! Δεν είναι μυστικό ότι το άρωμα είναι κάτι σαν την υπογραφή σου: είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει, το προσωπικό σου άρωμα!

Είσαι γλύκα: φράουλα, μπανάνα ή όποιο άλλο φρούτο σου αρέσει γίνεται με μεγάλη ευκολία το απόλυτο καλοκαιρινό σου άρωμα! Τα "γλυκά" αρώματα έχουν βάση τα απόλυτα καλοκαιρινά φρούτα και δε μπορεί παρά να σου κλέψουν την καρδιά! Αν υπάρχει κάποιο φρούτο που σου αρέσει πολύ δεν έχεις παρά να το λανσάρεις και σαν άρωμα και όλοι θα ξετρελαθούν με την καλοκαιρινή σου μυρωδιά.

Μήπως είσαι λίγο ξινή; τα "ξινά" αρώματα είναι εκείνα που έχουν για βάση το κίτρο ή το μήλο για παράδειγμα και δεν σε κάνουν να θυμίζεις καλοκαιρινό φρούτο! Αν θέλεις ένα δροσερό άρωμα που να μένει λίγο παραπάνω στο δέρμα- ανάλογα βέβαια πάντα με τον τύπο του δέρματος σου- τότε δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα άρωμα που δεν έχει σα βάση όλη τη φρουτιέρα σου! Ξινό δε σημαίνει λιγότερο σέξι αντίθετα αφήνει μια σούπερ αύρα φρεσκάδας που θα εντυπωσιάσει.

Δυνατά , δυνατά: το καλοκαίρι κάτι το άρωμά καρύδας του αντηλιακού σου που έχει σχεδόν γίνει δεύτερο δέρμα σου, κάτι που κάνεις μπανάκι 3 φορές τη μέρα με διαφορετικό αφρόλουτρο δε θέλει και πολύ για να μοσχοβολάς. Φρόντισε το καλοκαιρινό σου άρωμα να μην είναι πολύ "δυνατό", αλλά καλύτερα διάλεξε την καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου σου χειμερινού αρώματος - που είναι το σήμα κατατεθέν σου - αλλά και δε θα είναι έντονο και ενοχλητικό στην μυρωδιά. Γενικά ξέχασε τα "βαριά" αρώματα και τις έντονες μυρωδιές που μόνο ασφυξία μπορούν να προκαλέσουν. Επίλεξε ένα άρωμα που να αποπνέει φρεσκάδα και δροσιά και όλοι οι άντρες θα είναι στα πόδια σου! Στο εμπόριο θα βρεις πολλά αρώματα με βάση την καρύδα, τη φράουλα ή ακόμη και μάνγκο που θα σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι στην παραλία. Τα λουλουδάτα αρώματα είναι επίσης ιδανικά για την καλοκαιρινή περίοδο αφού και ελαφριά είναι και σε βγάζουν ασπροπρόσωπη από το πρωί στον καφέ μέχρι το βράδυ στο κλαμπάκι. Και μην ξεχνάς ότι τα καλοκαιρινά αρώματα όχι μόνο σε κάνουν να ονειρεύεσαι τις διακοπές αλλά σε κάνουν να νιώθεις η πιο σέξι και ελκυστική γυναίκα στον πλανήτη!

Τιπ: καλοκαίρι σημαίνει διασκέδαση και καλοπέραση, οπότε το άρωμα σου δε θα μπορούσε να αφήνει άλλη αίσθηση!

Σα γαλλιδούλα: Eau de parfume και eau de toilette! Τα συγκεκριμένα είδη αρωμάτων είναι ότι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί σου χαρίζουν την αγαπημένη σου μυρωδιά χωρίς όμως να είναι πολύ έντονα. Το άρωμα και το eau de parfume είναι συνήθως πιο βαριά και έτσι είναι ιδανικά για το χειμώνα ενώ το eau de toilette μπορεί ναι μεν δεν "κρατάει" πολύ είναι όμως ότι πρέπει για να σε αρωματίσει όσο ακριβώς χρειάζεσαι το καλοκαίρι και να προκαλείς απανωτά εγκεφαλικά στο πέρασμα σου!

Τιπ: μια δοκιμή θα σε πείσει! Πριν τρέξεις στο ταμείο κάνε την έρευνα αγοράς σου σε ένα πολυκατάστημα και ενώ δοκιμάσεις διάφορα καλοκαιρινά αρώματα επίλεξε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου και να θυμάσαι: τίποτα δε μπορεί να ανάψει το αγόρι σου όπως το σέξι άρωμα σου!

Από την Ελένη Αναστασάκη