Multi Masking: Τι είναι και γιατί θα χαρίσει την απόλυτη λάμψη στην επιδερμίδα σου

Multi Masking: Τι είναι και γιατί θα χαρίσει την απόλυτη λάμψη στην επιδερμίδα σου
ΠΗΓΗ:@elina_kouli
Το απόλυτο μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα

Αν ψάχνεις τρόπο να δώσεις στο δέρμα σου την απόλυτη φροντίδα, τότε το multi masking είναι μια τεχνική που αξίζει να δοκιμάσεις! Ουσιαστικά, πρόκειται για τη χρήση πολλαπλών μασκών ταυτόχρονα, με στόχο να καλύψεις τις διαφορετικές ανάγκες κάθε περιοχής του προσώπου σου. Ας δούμε πώς λειτουργεί και πώς μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις μια πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Τι είναι το Multi Masking;

Αντί να εφαρμόζεις μία μόνο μάσκα σε όλο το πρόσωπο, μπορείς να επιλέξεις διαφορετικές μάσκες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σημείου. Για παράδειγμα, εάν έχεις λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα αργίλου για να απομακρύνεις το σμήγμα. Αντίθετα, σε περιοχές που είναι πιο ξηρές, όπως τα μάγουλα, μια ενυδατική μάσκα θα ενισχύσει την υγρασία.

Το κλειδί είναι να επιλέξεις τις μάσκες που πραγματικά ταιριάζουν στις ανάγκες σου, χωρίς υπερβολές. Υπάρχει πληθώρα προϊόντων, αλλά δεν χρειάζεται να τα δοκιμάσεις όλα. Σημαντικό είναι επίσης να θυμάσαι τους χρόνους δράσης κάθε μάσκας. Μια μάσκα αργίλου, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεται 10 λεπτά, ενώ μια πιο ενυδατική μάσκα μπορεί να παραμείνει στο δέρμα για έως και 20 λεπτά.

Τέλος, μην ξεχνάς το πιο σημαντικό βήμα: την ενυδάτωση. Μετά την εφαρμογή των μασκών, σφράγισε την υγρασία με μια καλή ενυδατική κρέμα, για να βοηθήσεις το δέρμα σου να διατηρήσει όλα τα οφέλη της περιποίησης. Ακόμα κι αν έχεις χρησιμοποιήσει ενυδατική μάσκα, η επιδερμίδα σου χρειάζεται μια επιπλέον ενίσχυση για να παραμείνει φρέσκια και λαμπερή!

Τελευταία τροποποίηση στις 18.10.2024 - 08:21