Bunny Lines: Τι είναι οι ρινοπαρειακές ρυτίδες και πώς να βελτιώσεις την εμφάνισή τους

Bunny Lines: Τι είναι οι ρινοπαρειακές ρυτίδες και πώς να βελτιώσεις την εμφάνισή τους
ΠΗΓΗ:@audreyafs
Εσύ ήξερες γι'αυτές τις ρυτίδες;

Ίσως δεν το γνωρίζεις, αλλά οι ρινοπαρειακές ρυτίδες δεν εμφανίζονται σε όλους τους ανθρώπους. Οι συγκεκριμένες ρυτίδες, γνωστές και ως «ρυτίδες γέλιου» ή «smile lines», σχηματίζονται γύρω από το στόμα και τη μύτη όταν γελάμε ή κάνουμε διάφορες εκφράσεις. Αρχικά είναι προσωρινές, αλλά με τον καιρό μπορεί να γίνουν μόνιμες και να παραμείνουν στο πρόσωπο ακόμα κι όταν αυτό είναι σε ηρεμία. Αν και το όνομα «bunny lines» ακούγεται γλυκό, οι ρυτίδες αυτές μπορεί για πολλές να είναι ενοχλητικές και ανεπιθύμητες.

Όπως συμβαίνει με κάθε είδους ρυτίδες, έτσι και οι ρινοπαρειακές μπορούν να προσδώσουν μια κουρασμένη ή μεγαλύτερη όψη στο πρόσωπο, ακόμα κι αν δεν έχεις φυσική προδιάθεση για γήρανση. Μάλιστα, μπορεί να τις παρατηρήσεις σε νεαρή ηλικία αν υπάρχει κληρονομική τάση, ή εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων όπως η αφυδάτωση και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Το ήξερες;

Δεν εμφανίζουν όλοι οι άνθρωποι αυτές τις ρυτίδες! Αυτό οφείλεται στο ότι δεν χρησιμοποιούν όλοι τις ίδιες εκφράσεις ή κινήσεις στο στόμα και τη μύτη, όπως συχνό γέλιο ή έντονες γκριμάτσες. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις ρυτίδες σε περιοχές όπως το μέτωπο ή γύρω από τα μάτια, καθώς οι κινήσεις αυτών των μυών είναι αναπόφευκτες.

Τι μπορείς να κάνεις:

Για πρόληψη: Αν παρατηρείς ότι οι ρυτίδες αυτές αρχίζουν να σχηματίζονται, είναι σημαντικό να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου. Η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση είναι το πιο σημαντικό βήμα για την πρόληψη. Αναζήτησε επίσης προϊόντα με ρετινόλη, τα οποία θα ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου και θα κρατήσουν το δέρμα σου πιο ελαστικό.

Για βελτίωση των ήδη σχηματισμένων ρυτίδων: Όσο περνούν τα χρόνια, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται πιο λεπτό, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να γίνονται πιο έντονες. Αν οι γραμμές αυτές έχουν γίνει πλέον μόνιμες, μπορείς να τις μειώσεις. Εκτός από τις πιο δραστικές λύσεις όπως το botox και τα fillers, υπάρχουν και λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι. Η ρετινόλη συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και την αναγέννηση του δέρματος. Βοηθά στη λείανση των ρυτίδων και στην ανανέωση της επιδερμίδας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνοντας τη συνολική όψη του δέρματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.09.2024 - 17:01