Sensitive Skin: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας

Sensitive Skin: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας
ΠΗΓΗ:@kaiagerber
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Αν το δέρμα σου φαίνεται συχνά ερεθισμένο, παρουσιάζει κοκκινίλες, είναι τραχύ σε ορισμένα σημεία και νιώθεις ότι σε «τραβάει», τότε πιθανόν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα. Αυτός ο τύπος δέρματος είναι αρκετά δύσκολος στην αναγνώριση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Τι χαρακτηριστικά έχει η ευαίσθητη επιδερμίδα;

Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι λεπτή και έχει ένα ευάλωτο προστατευτικό φραγμό. Συχνά εμφανίζει ερυθρότητα, αλλεργίες, έκζεμα, ροδόχρου νόσο, εξανθήματα ή φαγούρα, τόσο λόγω συγκεκριμένων προϊόντων, όσο και λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων. Δυστυχώς, η ευαισθησία του δέρματος οφείλεται σε γονίδια και δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, αλλά με τα κατάλληλα προϊόντα μπορείς να περιορίσεις σημαντικά τα συμπτώματα και την αντιδραστικότητα.

Ευαίσθητο δέρμα ή ευαισθητοποιημένο δέρμα;

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο από τη φύση του ή αν εμφανίζει σημάδια ευαισθησίας λόγω εξωτερικών παραγόντων. Αν η επιδερμίδα σου εμφανίζει ερεθισμούς, ξηρότητα ή κοκκινίλες λόγω συγκεκριμένων παραγόντων, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ευαισθητοποιημένη. Σε κάθε περίπτωση, η φροντίδα της επιδερμίδας σου πρέπει να περιλαμβάνει προϊόντα με καταπραϋντικά, ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά.

{https://www.instagram.com/p/BuwMoa2j_xg/}

Πώς να φροντίσεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου

Εάν τα συμπτώματα που αντιμετωπίζεις είναι σοβαρά, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο. Για περιστασιακούς ερεθισμούς ή ξηρότητα, επέλεξε προϊόντα με απαλές συνθέσεις, ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητες επιδερμίδες. Απέφυγε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ, άρωμα, χρωστικές ή σιλικόνες, καθώς μπορεί να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα σου.

{https://www.instagram.com/p/BtOvdHNDpg1/}

Επένδυσε σε προϊόντα που θα ενισχύσουν το προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας σου και θα προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση και καταπράυνση.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2024 - 02:29