Face Roller: Πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά

Face Roller: Πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά
ΠΗΓΗ:@PEXELS
Το χρησιμοποιείς σωστά;

Τα face rollers δεν είναι καινούρια ανακάλυψη! Χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για να βοηθήσουν στη ροή του λεμφικού υγρού στο πρόσωπο και το σώμα. Μπορείς, φυσικά, να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα, αλλά το face roller κάνει θαύματα στο να αναζωογονεί την επιδερμίδα και να μειώνει το πρήξιμο με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το μυστικό όμως βρίσκεται στη σωστή χρήση του, γι' αυτό πάρε σημειώσεις και ακολούθησε αυτά τα βήματα.

Καθάρισε το πρόσωπο και το Face Roller σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διασφαλίσεις ότι το πρόσωπό σου και το εργαλείο είναι καθαρά. Μια επιπλέον συμβουλή είναι να βάλεις το face roller στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσεις για μια δροσερή, αναζωογονητική αίσθηση.

Εφάρμοσε ενυδατικό προϊόν

Πριν αρχίσεις τη χρήση του face roller, φρόντισε να έχεις εφαρμόσει έναν ορό, ενυδατική κρέμα ή λάδι προσώπου. Έτσι, αποφεύγεις τον ερεθισμό του δέρματος λόγω τριβής και βοηθάς τα προϊόντα να απορροφηθούν πιο αποτελεσματικά.

Κυλίσεις προς τα κάτω για λεμφική παροχέτευση

Πολλές φορές θεωρούμε ότι η κίνηση προς τα πάνω είναι η σωστή για να μειώσουμε το πρήξιμο, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να κυλάς το roller προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάς το λεμφικό υγρό να κινηθεί προς τους λεμφαδένες που βρίσκονται στο πλάι του λαιμού. Αν, όμως, θέλεις να δώσεις ένα ανυψωτικό εφέ στο πρόσωπο, αφού τελειώσεις με τη λεμφική παροχέτευση, μπορείς να περάσεις το roller ξανά, αυτή τη φορά με κινήσεις προς τα πάνω.

face roller 6794c

Προσαρμόσου στα διάφορα σημεία του προσώπου

Σε περιοχές όπως γύρω από τη μύτη και το στόμα, που ο χώρος είναι περιορισμένος, κάνε μικρές και σύντομες κινήσεις. Στο μέτωπο, το πηγούνι και τα μάγουλα, μπορείς να ακολουθήσεις πιο αργές και μεγάλες κινήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάς τον λαιμό

Το face roller δεν προορίζεται μόνο για το πρόσωπο. Κυλώντας το από το κάτω μέρος του πίσω μέρους του λαιμού προς τα πάνω, μέχρι εκεί που ξεκινά η γραμμή των μαλλιών, θα βοηθήσεις στη βελτίωση της διαύγειας του νου και της όψης της επιδερμίδας σου, σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική.

pexels mart production 8076223 13959

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τα οφέλη του face roller και να δεις το δέρμα σου να λάμπει!

Τελευταία τροποποίηση στις 17.08.2024 - 18:41