Αντηλιακό με χρώμα: Προστατεύει την επιδερμίδα απο τον ήλιο;

Αντηλιακό με χρώμα: Προστατεύει την επιδερμίδα απο τον ήλιο;
ΠΗΓΗ:@gooseberry.seaside
Η αντιηλιακή προσώπου με χρώμα είναι game changer, αλλά προστατεύει πλήρως την επιδερμίδα μας απο την ηλιακή ακτινοβολία;

Η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως εποχής, είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζουμε. Αν επιθυμείς να προλάβεις την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, οι σκουρόχρωμες κηλίδες και η χαλάρωση του δέρματος, η αντηλιακή προστασία είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου. Τα τελευταία χρόνια, η ποικιλία των αντηλιακών έχει αυξηθεί, με νέα προϊόντα που καλύπτουν κάθε τύπο δέρματος και ανάγκη, καθιστώντας την καθημερινή τους χρήση πιο ευχάριστη. Ανάμεσα σε αυτά, τα αντηλιακά με χρώμα κερδίζουν έδαφος λόγω της πρακτικότητάς τους, καθώς συνδυάζουν προστασία και κάλυψη. Αλλά πόσο αποτελεσματικά είναι;

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα αντιηλιακά με χρώμα:

Η σύνθεση

Τα αντηλιακά με χρώμα περιέχουν φίλτρα UV μαζί με χρωστικές ουσίες που προέρχονται κυρίως από οξείδια του σιδήρου. Οι χρωστικές αυτές όχι μόνο προσφέρουν ελαφριά κάλυψη, αλλά και ενισχύουν την προστασία από τον ήλιο, σε συνδυασμό με τα αντηλιακά φίλτρα. Συχνά κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις για να ταιριάζουν με διαφορετικούς τόνους επιδερμίδας. Όπως όλα τα αντηλιακά, προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας (μεσαία, υψηλή, πολύ υψηλή), και είναι σημαντικό να επιλέγεις τουλάχιστον SPF30, ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου.

Τα οφέλη

Τα αντηλιακά με χρώμα είναι εξίσου αποτελεσματικά, αν όχι περισσότερο, από τα κλασικά αντηλιακά. Αυτό οφείλεται στα φυσικά συστατικά που περιέχουν, τα οποία μπλοκάρουν όχι μόνο τις ακτίνες του ήλιου, αλλά και το ορατό φως και το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες, προσφέροντας προστασία από το οξειδωτικό στρες. Επομένως, είτε περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, είτε εργάζεσαι σε κλειστούς χώρους, η χρήση αντηλιακού με χρώμα θα προστατεύσει την επιδερμίδα σου και θα σου χαρίσει ομοιομορφία και λάμψη.

{https://www.instagram.com/p/C-a72AavcIy/?img_index=1}

Η εφαρμογή

Εφάρμοσε το αντηλιακό με χρώμα όπως θα έκανες με οποιαδήποτε αντηλιακή κρέμα προσώπου. Χρησιμοποίησε ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Εφαρμόζε το προϊόν σε στρώσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί η κάθε στρώση πριν προχωρήσεις στην επόμενη. Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησής σου, μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το μακιγιάζ. Να θυμάσαι πως η δράση του αντηλιακού μειώνεται μετά από περίπου δύο ώρες, οπότε είναι απαραίτητη η ανανέωση, ιδιαίτερα αν εκτίθεσαι στον ήλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13.08.2024 - 14:34