Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να συμβάλλουν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας σου

Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να συμβάλλουν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας σου
ΠΗΓΗ:@klarahellqvist
Νιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη; Δες δύο λόγους που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό.

Η διαφορά μεταξύ ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος είναι σημαντική: το ξηρό δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος, ενώ η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους δέρματος - ξηρό, μικτό, ή κανονικό. Η αφυδάτωση μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, ειδικά όταν υπάρχει απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας μεταξύ των εποχών.

Δύο επιπλέον λόγοι που μπορεί να προκαλούν αφυδάτωση στο δέρμα σας:

1. Η ενυδατική κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε είναι πολύ ελαφριά

Ακόμα και για λιπαρά δέρματα, η χρήση μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας πλούσιας σε υγραντικά στοιχεία μπορεί να μην είναι επαρκής. Ιδιαίτερα κατά τους πιο κρύους και ξηρούς μήνες, το δέρμα χρειάζεται μια πιο πλούσια κρέμα που περιέχει λιπαρά οξέα και φυτικά έλαια. Αυτά τα συστατικά λειτουργούν ως μαλακτικά και προστατευτικά, βοηθώντας στη βαθιά θρέψη και διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.

2. Το νερό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο του προσώπου είναι πολύ ζεστό

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη που προκαλούν ερεθισμούς και ξηρότητα στο δέρμα. Το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και λιπίδια από την επιφάνεια του δέρματος, αποδυναμώνοντας το φυσικό αμυντικό του σύστημα. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και να ενυδατώνετε το δέρμα σας αμέσως μετά τον καθαρισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2024 - 01:43