Η αποτελεσματική μάσκα για τα σπυράκια που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου

19.03.2020
Η αποτελεσματική μάσκα για τα σπυράκια που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου
Η λύση για την ακμή βρίσκεται σε ένα απροσδόκητο μέρος του σπιτιού σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ξυπνήσει και χωρίς να το περιμένουμε, ανακαλύπτουμε ότι έχουμε βγάλει ένα ενοχλητικό σπυράκι. Τα πράγματα, δε, είναι χειρότερα εάν έχουμε κανονίσει κάτι σημαντικό για εκείνη τη μέρα.

Δες και αυτό: Οι συνήθειες που μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι: Μπορείς να δοκιμάσεις την πιο αποτελεσματική DIY θεραπεία και να δεις το σπυράκι να εξαφανίζεται μέσα σε ένα βράδυ.

To μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο απλά και φυσικά υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου: λεμόνι και μέλι. Το μέλι είναι ένας μη επεξεργασμένος αντιβακτηριακός παράγοντας που σκοτώνει βακτήρια και εξαλείφει την ακμή, ενώ το λεμόνι όχι μόνο ξεραίνει τα σπυράκια, αλλά επίσης σκοτώνει τα βακτήρια της ακμής. Επίσης, προσφέρει μια ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα, ενώ χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει το διατηρεί υγιές και λαμπερό.

Αυτό το είδες; Εσύ ξέρεις πόση ενυδατική κρέμα πρέπει να εφαρμόζεις;

Βάλε μισή κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και μία κουταλιά του γλυκού μέλι σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε το σκεύος με το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για δέκα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί ελαφρώς. Έλεγξε ότι δεν είναι πολύ καυτό και στη συνέχεια άπλωσέ το με μία μπατονέτα ή ένα πινέλο πάνω στο σπυράκι. Άφησέ το για μερικά λεπτά ή και για όλο το βράδυ αν θέλεις, να δράσει και στη συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό.

Διάβασε επίσης: 10 έξυπνα κόλπα για να γλιτώσεις χρήματα από τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς

Επειδή η συγκεκριμένη μάσκα για σπυράκια περιέχει λεμόνι, μην βγεις έξω στον ήλιο ύστερα από τη χρήση της. Πριν δοκιμάσεις αυτήν την μάσκα, συμβουλέψου τον δερματολόγο σου, ειδικά αν έχεις χρόνιο πρόβλημα με ακμή.