Όλα όσα οι αισθητικοί οδοντίατροι θέλουν να ξέρεις για τα δόντια σου

08.03.2020
Όλα όσα οι αισθητικοί οδοντίατροι θέλουν να ξέρεις για τα δόντια σου
Το τέλειο χαμόγελο δεν είναι τόσο απλό όσο μια συνεδρία λεύκανσης

Είτε σου αρέσει είτε όχι, το χαμόγελό σου είναι συχνά ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι άλλοι πάνω σου. Ίσως γι 'αυτό υπάρχουν δεκάδες καμπάνιες που υπόσχονται λευκά και ίσια δόντια.

Δες και αυτό: Σκέφτεσαι να κάνεις ενέσιμα στο πρόσωπο σου; Αυτά είναι όσα πρέπει να προσέξεις

Αλλά είναι αυτά τα μόνα που μπορούμε κάνουμε για να αισθανθούμε πιο σίγουροι για το χαμόγελο μας; Η αισθητικός οδοντίατρος Lisa Reid με έδρα τη Νέα Υόρκη μοιράζεται όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το τέλειο χαμόγελο.

Εκτός από τη λεύκανση ή το ίσιωμα, ποιες είναι μερικές από τις πιο συχνά αιτούμενες από τους ασθενείς σας διαδικασίες;

"Όσον αφορά την αισθητική, οι ασθενείς εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα ελλείποντα δόντια, το μέγεθος και το σχήμα των δοντιών τους είτε είναι πολύ μικρά, πολύ στρογγυλά, πολύ τετράγωνα, ή πάρα πολύ έντονα. Περιστασιακά οι ασθενείς ζητούν να προσαρμοστούν οι άκρες των δοντιών τους στο ίδιο μήκος χωρίς να συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι σημάδι ηλικιωμένων και φθαρμένων δοντιών". Η Reid συχνά λέει στους ασθενείς της ότι ένα "τέλειο" χαμόγελο δεν σημαίνει μόνο ευθεία και λευκά δόντια, αλλά υγιή δόντια και ούλα.

Αυτό το είδες; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το brow lift

Τι θα εξέπληττε περισσότερο τους ασθενείς να μαθαίναν για να αποκτήσουν το χαμόγελό που θέλουν;

"Δεν αρκεί μόνο το να φτιάξουμε δόντια που φαίνονται υπέροχα - πρέπει επίσης να είναι λειτουργικά, για να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που είναι όμορφο και μακράς διαρκείας. Οι ασθενείς επίσης εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι τα δόντια με ορθοδοντικές θήκες μπορούν να υποβληθούν σε τερηδόνα και ότι είναι σημαντικό να πάνε για καθαρισμούς τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Πιστεύετε ότι η επαγγελματική λεύκανση των δοντιών είναι μια αξιόλογη διαδικασία;

"Η φιλοσοφία μου είναι ότι όλοι πρέπει να ζήσουμε με τους εαυτούς μας, οπότε αν υπάρχει κάτι που μας ενοχλεί όταν κοιτάμε καθημερινά στον καθρέφτη, τότε μπορούμε να το αλλάξουμε, όσο η παρέμβαση δεν προκαλεί καμιά βλάβη. Η λεύκανση των δοντιών είναι κάτι που λειτουργεί και είναι ασφαλής όσο δεν χρησιμοποιείται υπερβολικά". Και παρ'όλη την αυξανόμενη δημοτικότητα των λευκαντικών οδοντοκρεμών και συναφών προϊόντων, συνιστά εναντίον τους, αφού είναι απλώς λειαντικοί παράγοντες που αφαιρούν επιφανειακούς λεκέδες. Δυστυχώς, η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της περιεκτικότητας σε σμάλτο, το οποίο είναι αυτό που πραγματικά δίνει στα δόντια το μαργαριταρένιο λευκό χρώμα τους.

Διάβασε επίσης: Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς το λίπος στην περιοχή του σαγονιού

Τίποτα άλλο που επιθυμείτε να ξέρει ο κόσμος για λαμπερό χαμόγελο;

"Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους ασθενείς να πραγματοποιήσουν διεξοδική έρευνα πριν επιλέξουν έναν επαγγελματία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Όσον αφορά την προσθετική εργασία, όπως οι θήκες και τα εμφυτεύματα, οι ασθενείς μπορεί να ζητούν δόντια όσο το δυνατόν πιο λευκά, αλλά υπάρχει μια λεπτή ισορροπία που πρέπει να επιτευχθεί ανάμεσα στα δόντια που είναι σούπερ λευκά και σε αυτά που φαίνονται φυσικά λευκά. Τα πιο λευκά δόντια δεν είναι πάντα τα καλύτερα για κάθε ασθενή".