Οι συνήθειες που μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

05.03.2020
Οι συνήθειες που μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου
Αν και φαινομενικά ασήμαντες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Είσαι και εσύ στο κυνήγι για τέλεια, αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Έχεις δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά πράγματα αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένεις;

Δες και αυτό: Τα 10 πιο αποτελεσματικά μυστικά για να μειώσεις τις ρυτίδες

Παρακάτω θα βρεις 5 φαινομενικά ασήμαντες συνήθειες που θα σου χαρίσουν επιδερμίδα χωρίς σπυράκια και ατέλειες:

Μαξιλαροθήκη
Η αγορά μιας μεταξωτής μαξιλαροθήκης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις όσον αφορά την επιδερμίδα σου. Η βαμβακερή μαξιλαροθήκη μπορεί να ευθύνεται όχι μόνο για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και την ψαλίδα, αλλά και για την ξηρότητα της επιδερμίδας. Ο λόγος είναι ότι το βαμβάκι απορροφά την υγρασία, κάνοντας την επιδερμίδα ξηρή, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με την μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

Κινητό
Το κινητό αποτελεί ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που αγγίζεις καθημερινά. Ακουμπά σε διάφορες επιφάνειες, συχνά σε δημόσια μέρη, ενώ "μεταναστεύει" από τσάντα σε τσάντα και από τσέπη σε τσέπη. Στη συνέχεια καταλήγει στο αφτί σου, μεταφέροντας έτσι αμέτρητα μικρόβια στην επιδερμίδα. Ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά και να προστατέψετε την υγεία της επιδερμίδας σου, είναι να σκουπίζεις συχνά μέσα στη μέρα την οθόνη με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

Αυτό το είδες; Kate Middleton - Meghan Markle: Αυτό είναι το μυστικό και των δυο για λαμπερή επιδερμίδα

Ντεμακιγιάζ
Ο μη επαρκής καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα σαπούνι ή/και ένα νερό micellar θεωρείται τουλάχιστον εγκληματικός, καθώς οι πόροι δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα να φράζουν και να προκαλείται ακμή. Ιδανικά θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια να ξεβάφεσαι μόλις επιστρέφεις σπίτι.

Ήπιες κινήσεις
Το ντεμακιγιάζ, αλλά και ο επακόλουθος καθαρισμός του προσώπου με ένα ειδικό σαπούνι θα πρέπει να γίνονται με ήπιες κινήσεις που δεν ταλαιπωρούν την επιδερμίδα. Η χρήση μαντηλιών ντεμακιγιάζ αντενδείκνυται, καθώς εκτός από το ότι δεν καθαρίζουν πλήρως την επιδερμίδα, η αναποτελεσματικότητά τους ευνοεί τις απότομες και επίμονες κινήσεις.

Σωστό στέγνωμα του προσώπου
Μετά τον καθαρισμό, καλό είναι το πρόσωπο να στεγνώνεται με μια καθαρή πετσέτα και όχι με εκείνη του σώματος ή των χεριών που είναι κρεμασμένες στο μπάνιο. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι ταμποναριστές και απαλές. Ακόμα καλύτερη επιλογή αποτελεί το στέγνωμα του προσώπου -πάλι με ταμποναριστές κινήσεις- με ένα χαρτομάντηλο για αποφυγή τυχόν μολύνσεων και περιττών ερεθισμών.

Διάβασε επίσης: Τα παράξενα τελετουργικά ομορφιάς των celebrities