Πόση ώρα μπορείς να μείνεις στο ήλιο φορώντας αντηλιακό; Ένα site απαντά!

25.07.2018
Πόση ώρα μπορείς να μείνεις στο ήλιο φορώντας αντηλιακό; Ένα site απαντά!
Όλη η αλήθεια για την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, υπεύθυνα!

Εσύ, είσαι σίγουρη ότι μένεις προστατευμένη κάτω από τις ακτίνες του ήλιου; Πριν προλάβεις να απαντήσεις ναι σκεπτόμενη πως βάζεις αντηλιακό, να σου επιστήσω την προσοχή στα εξής: Κάθε SPF παρέχει διαφορετική προστασία, κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου, οφείλεις να δίνεις χρόνο στο δέρμα σου να απορροφήσει το αντηλιακό, πριν βγεις στον ήλιο και, επιπλέον, για να καθορίσεις το σωστό για σένα SPF πρέπει να γνωρίζεις τι τύπο δέρματος έχεις.

Έγινε πιο περίπλοκο το πράγμα, έτσι; Επειδή είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ακριβώς για πόσο καιρό σε προστατεύει το αντηλιακό σου, είναι σημαντικό να επισκεφτείς το The Sunbathing Calculator. Πρόκειται για ένα site που, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταχωρείς, βρίσκει το SPF που χρειάζεσαι αλλά και τον χρόνο για τον οποίο σε προστατεύει.

Υπεύθυνη για τη δημιουργία του site είναι η Dr Małgorzata Koperska και οι απαντήσεις βασίζονται σε 5 βασικές πληροφορίες: την ένταση του ήλιου, το υψόμετρο, την παρουσία χιονιού ή νερού (αν είσαι στο βουνό ή την παραλία), τον τύπο του δέρματος (με ένα κλικ θα δεις τις περιγραφές και θα επιλέξεις) και τέλος, το SPF. Έτσι μαθαίνεις για πόση ώρα σε προστατεύει το αντηλιακό σου.

Εναλλακτικά, καταχωρείς την ώρα που θα είναι εκτεθειμμένη σε ήλιο, αφήνεις κενό το SPF και μαθαίνεις τον κατάλληλο δείκτη προστασίας για την περίσταση! Η ίδια, πάντως, προειδοποιεί πως σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια, όπως τη δική μας, το κατώτατο SPF που θα πρέπει να χρησιμοποιείς είναι 30!

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ξανασκέψου και πες μας... είσαι σίγουρη ότι μένεις προστατευμένη κάτω από τις ακτίνες του ήλιου;