Γιατί το άρωμά σου πρέπει να μένει μακριά από την επιδερμίδα του προσώπου σου;

21.06.2018
Γιατί το άρωμά σου πρέπει να μένει μακριά από την επιδερμίδα του προσώπου σου;
Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να αποχωρεί από το σπίτι χωρίς πρώτα να έχεις ψεκάσει στον λαιμό, το στήθος και το εσωτερικό των καρπών σου το αγαπημένο σου άρωμα;

Αν η απάντησή σου είναι ένα μεγαλοπρεπές «όχι», αυτό το θέμα σε αφορά.

Γνώριζες ότι οι δερματολόγοι απαγορεύουν την επαφή του αρώματος με την επιδερμίδα του προσώπου σου;

Δεν μιλάμε –φυσικά- για την πιθανότητα να ψεκάσεις ακριβώς επάνω στο πρόσωπό σου, μα στα σταγονίδια που καταλήγουν στο σημείο αυτό κάθε φορά που εσύ αρωματίζεις τον λαιμό ή τα μαλλιά σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικές όταν πιάνουμε το μπουκάλι του αρώματός μας και κάνουμε τα «φσιτ» μας, καθώς η επαφή του συγκεκριμένου προϊόντος με το πρόσωπό μας μόνο ευεργετική δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί.

Ο λόγος;

Τα αρώματα περιέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους και τα οποία είναι υπεύθυνα ακόμα και για το «σπάσιμο» του κολλαγόνου που βρίσκεται στην επιδερμίδα του προσώπου μας, η οποία είναι σαφώς πιο ευαίσθητη σε σχέση με αυτή του κορμιού μας.

Επιπλέον, οτιδήποτε μη ενυδατικό θα πρέπει να αποφεύγεται να χρησιμοποιείται ως προϊόν προσώπου, κυρίως όταν αυτό δεν πρόκειται να αφαιρεθεί σε μερικά δευτερόλεπτα, όπως λόγου χάρη ένα πιο «σκληρό» καθαριστικό ή απολεπιστικό.

Φρόντισε λοιπόν, όταν αρωματίζεσαι να προφυλάσσεις το πρόσωπό σου και να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική ακόμα και με τα σταγονίδια που υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουν…

Γιατί ποια αγαπά την ξηρότητα του δέρματος και τις ρυτίδες;